News

Komentari 48

Dječaku (10) svi umrli: 'Radim na polju, mogu sam preživjeti'

Dječaku (10) svi umrli: 'Radim na polju, mogu sam preživjeti'

Dok se većina djece njegovih godina nema o čemu previše brinuti, ovaj dječak (10) provodi dane radeći na poljima koja okružuju njegov skromni dom u zabačenom selu. Nema nikoga jer su mu svi umrli...

Dirljiva priča o dječaku (10) iz ruralnog Vijetnama koji odbija biti posvojen nakon što je izgubio cijelu obitelj, živi sam i radi na polju cijeli dan, rastopila je srca milijuna diljem svijeta.

Dok se većina 10-godišnjaka nema o čemu brinuti, osim ići u školu i uživati u djetinjstvu, Dang Van Khuyen provodi dane radeći na poljima koja okružuju njegov skromni dan u zabačenom selu u Vijetnamu, piše China Press, a prenosi Oddity Central.

POGLEDAJTE VIDEO

- Sadim povrće i tražim bilo što jestivo čime bi si mogao ispuniti želudac - kazao je novinarima.

Život mu nikad nije bio lak. Majku je izgubio dok je bio jako malen i morao je živjeti s bakom dok je otac pokušao pronaći posao u građevinarstvu.

Situacija se dramatično pogoršala nakon što je njegov otac umro u nesreći na poslu, a baka se ponovno udala u drugom selu. Nedugo zatim je umrla, a tada je ostao bez ikakve podrške.

Dječak se oslanjao na financijsku potporu svog oca koji je redovito kući slao novac za hranu, odjeću i druge potrepštine, baka mu je dotad kuhala. Sad kada oni više nisu uz njega, on sve mora učiniti sam. 

U reportaži koju su napravili vijetnamski mediji, dječak je prikazan kako sadi povrće na polju oko svog doma i žanje bambusove izdanke kako bi kuhao. Dane i noći provodi u napuštenoj kolibi s krovom, ali ne želi da ga neka druga obitelj posvoji.

Nakon što je čuo za smrt Khuyenovog oca, njegov učitelj uspio je prikupiti dovoljno novaca kako bi bio pokopan kod kuće i upozorio je vlasti na dječakovu situaciju.

Kako njegovi djede i bake nisu izrazile želju da povedu dječaka da živi s njima, jedino rješenje je bilo sirotište ili posvojenje.

- Ne želim drugu obitelj niti ikakvo posvajanje, mogu se brinuti sam o sebi - odbio je sve moguće opcije.

Dang Van Khuyen trenutno se oslanja na velikodušnost svojih susjeda za hranu poput riže, a bambus i povrće sam uzgaja. 

- Jedino što mi nije najugodnije samom po noći - priznao je novinarima.

Otkako je dječakov učitelj podijelio njegovu priču, vijetnamski mediji su počeli pisati o njemu, a podrška stiže iz cijele zemlje. Neki su se ponudili posvojiti, drugi su spremni donirati zalihe...

Dječak, unatoč naporima, nije nikada propustio dan u školi. Svakog jutra se vozi biciklom, pohađa nastavu, a zatim se vraća kući kako bi obavljao svoje svakodnevne poslove.

Najčitaniji članci