Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Split: Hrabra djelatnica pekare ismijala pljačkaša s nožem

Maskirani momak je ušao u dućan i pristupio vitrini s pecivima iza koje je stajala Marija. Zatražio je novac, a ona je mislila da se netko od đaka iz obližnje škole šali

Ivana Ivanović/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
2 komentara

Marija E. (51), djelatnica splitske pekarne eM-Ka, u četvrtak popodne se hrabro oduprla pljačkašu naoružanom nožem. Maskirani momak je ušao u dućan i pristupio vitrini s pecivima iza koje je stajala Marija. 

- Zatražio je novac, iako je bez problema mogao odmah uzeti novac iz kase, kaže Marija. Pomislila je da se netko od đaka iz obližnje srednje pomorske škole želi našaliti s njom. "Ma kakve pare momak, ajde nemoj me zafrkavat.", odgovorila je prodavačica uz osmijeh. No momak je tada iz rukava uzeo nožić, uperio ga prema Mariji, uzeo tri kroasana s pulta i pobjegao. 

Tek tada je shvatila da se maskirani nije šalio, pa je pozvala policiju. Sljedećeg jutra oko 8 sati u pekarnu su banula tri mladića. Dvojica su na glavama imali kapuljače od trenirki, a treći je bio maskiran. "Jesi li ti onaj od jučer?", upitala ga je Marijina kolegica. Tada su je dva momka uhvatila za ruke, kako bi treći kompanjon mogao isprazniti kasu. Uzeli su oko 1500 kuna i pobjegli. Prodavačica je pretrpjela šok, pa je šef zvao Mariju da je uskoči zamijeniti. "

- To su obijesni mladići od nepunih 18 godina i nadam se da će ih policija uskoro uhvatiti, kaže Marija stražareći na ulazu u pekarnu.


Možda vas zanima i ovo:
Message