Obavijesti

News

Komentari 20

Djevojčicu dali na posvajanje da ju ne ubije vlastita obitelj

Mlada muslimanka zatrudnila je s oženjenim muškarcem. Rodila je djevojčicu koja je odmah dana na posvajanje, kako ju zbog obiteljske časti ne bi ubio vlastiti djed

VIDEO

Djevojčica koja je rođena izvan braka mora biti usvojena kako bi se spasila ubojstva iz časti. 

Ako bi otac nevjenčane muslimanke saznao za dijete, osjećao bi sram koji bi ga potaknuo na osvetoljubivo krvoproliće, zaključio je sud u Velikoj Britaniji. Zbog toga su tri suca jednoglasno donijela odluku da se djevojčica posvoji. Kada odraste obitelj koja ju je posvojila će joj objasniti zašto ju nisu odgajali biološki roditelji. Riječ je prvom slučaju u kojem je britanski sud donio odluku o posvajanju kako bi spriječili ubojstvo, piše Daily Mail.

Djetetova baka rekla je da će njen muž, ukoliko sazna za nju, smatrati sebe dužnim da ubije dijete i njegovu majku, kao i svoju ženu, ostalu djecu i na kraju sebe. Identiteti svih uključenih u slučaj strogo se čuvaju kako bi se djevojčici osiguralo sigurno odrastanje. 

Djevojčičina majka zatrudnjela je krajem 2009.godine za vrijeme afere s oženjenim muškarcem. Oboje su muslimani, ali iz različitih kultura. Za vrijeme afere muškarčeva supruga čekala je dopuštenje da uđe u zemlju, gdje sada i je. Kada je shvatila da je trudna, mlada žena se prepala moguće reakcije svog oca tako da je skrivala trudnoću širokom odjećom. Na kraju se ipak povjerila majci i sestri s kojima se dogovorila da će kada počnu trudovi naći izgovor da oca izvuku iz kuće, a sa socijalnom službom je dogovoreno posvajanje djeteta.

Beba je rođena u jesen 2010. Nekoliko sati nakon poroda majka je otpuštena iz bolnice, a za dijete se nastavilo brinuti osoblje. U prosincu je brigu o njoj preuzeo muslimanski par koji će ju sada i posvojiti. 

Slučaj je na sud došao jer je biološki otac saznao za kćer i odlučio je preuzeti brigu za nju. Sud je to ipak odbio u srpnju jer je smatrao da bi dijete i dalje bilo izloženo prevelikom riziku. Kako se nadao da i dalje ima šanse, djevojčičin otac podnio je žalbu na odluku, ali i ona je jučer odbijena. Sud se složio s prvom presudom. Iako su djevojčičin otac i njegova žena jako dobri roditelji svojoj zajedničkoj kćeri, sud smatra da postoji velika vjerojatnost da bi imali drugačiji odnos prema nesretnoj curici. 

Srećom djevojčica se već jako povezala sa svojim posvojiteljima, Muslimanima koji dolaze iz iste zemlje kao njena majka, zbog čega im je sud pokazao naklonost. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe