News

Komentari 16

Djevojka i dijete (1) otrovali se monoksidom: 'Sve je u redu, pustili su nas iz bolnice sinoć...'

Djevojka i dijete (1) otrovali se monoksidom: 'Sve je u redu, pustili su nas iz bolnice sinoć...'

Otrovali su se ugljičnim monoksidom i odmah išli u bolnicu, na sreću i dijete i djevojka su u redu. Već sinoć su pušteni iz bolnice, a danas je stigao serviser koji popravlja bojler...

Djevojka stara 19 godina i jednogodišnje dijete jučer oko 13 sati u stanu u Varaždinu otrovali su se ugljičnim monoksidom.

Odmah su otišli preventivno u bolnicu te su već sinoć stigli nazad doma. Djevojka i dijete su u redu, a djevojka tvrdi kako je danas stigao i serviser. 

Danas se u kući nalazila i treća žena koja se predstavila kao vlasnica kuće. Potvrdila nam je da serviser sada popravlja i da su na sreću svi dobro. 

Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova. 

- Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Dimnjake treba barem jednom godišnje redovito pregledati ovlaštene i stručne osobe - ističu u PU varaždinskoj.

Naš reporter s terena je potvrdio da su i dijete i djevojka dobro, te će i ostati u kuću kada serviser završi s popravkom. 

Kontaktirali smo i varaždinsku Opću bolnicu u kojoj su se žrtve nalazile za više riječi.

- Nakon obrade su i dijete i djevojka pušteni kući, sve je bilo u redu i oboje su dobro te nije bilo potrebe zadržati ih - potvrđuju nam iz bolnice. 

 

Najčitaniji članci