Obavijesti

News

Djevojci koja je bacila dijete u bunar istražni zatvor. Sudac: 'Treba ispitati majku i supruga'

Djevojci  koja je bacila dijete u bunar istražni zatvor. Sudac: 'Treba ispitati majku i supruga'

Kako Hina neslužbeno saznaje iz dobro obaviještenih izvora osumnjičenica je majka dvoje vrlo male djece o kojoj sada brinu njen suprug i majka. Na policiji je navodno najprije priznala zločin, ali se u daljnjem tijeku postupka brani šutnjom

VIDEO

Određen je istražni zatvor 20-godišnjakinji uhićenoj pod sumnjom da je ubila novorođenče čije je tijelo 4. kolovoza pronađeno u bunaru izvan Perušića, no državno odvjetništvo i karlovački sudac istrage nisu suglasni oko pritvorskih razloga.

Županijsko državno odvjetništvo objavilo je u četvrtak da je nakon sudac istrage samo djelomično prihvatio njihov prijedlog za određivanjem istražnog zatvora, tj. samo za bojazan od utjecaja na svjedoke, ali ne i zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.

Državno odvjetništvo izjavilo je žalbu u odnosu na taj dio odbijenog prijedloga, uz obrazloženje da je pritvaranje tražilo osim “zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške”.

Stravično mjesto zločina u Lici: Žena je bacila dijete u bunar kraj napuštene kuće u selu
Stravično mjesto zločina u Lici: Žena je bacila dijete u bunar kraj napuštene kuće u selu

Branila se šutnjom

Sudac istrage karlovačkog Županijskog suda Mladen Kosijer je svoje stajalište pojasnio Hini riječima da je kaznena prijava podnesena zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva, ali da se za sada ne može znati hoće li tako i ostati, odnosno radi li se zaista o teškom ubojstvu ili nekoj drugoj kvalifikaciji.

U bunaru kod Perušića pronađeno tijelo novorođene bebe

Tek slijede medicinska i psihijatrijska vještačenja, podsjetio je Kosijer, ističući da su vještaci ti koji trebaju utvrditi radi li se u ovom slučaju možda o postporođajnoj depresiji, a kaže i da on za sada nije našao elemente za stavak “posebno teških okolnosti kaznenog djela”. 

“Odredio sam istražni zatvor, treba ispitati supruga, majku i druge svjedoke bez da osumnjičenica utječe na njih, ali uz to još puno toga treba utvrditi, a vještačenja nerijetko traju dugo”, kazao je sudac.

Ima dvoje djece

Županijsko državno odvjetništvo je priopćilo da su u Karlovcu 15. kolovoza u službi dežurstva proveli prvo ispitivanje 20-godišnjakinje osumnjičene da je od 30. srpnja do 4. kolovoza 2023. na širem području općine Perušić, počinila kazneno djelo teškog ubojstva po stavku koji se odnosi na ubojstvo “posebno ranjive osobe”, odnosno “na štetu tek rođenog djeteta”.

U bunaru kod Perušića pronađeno tijelo novorođene bebe

Policija je priopćila da je mrtvo tijelo novorođenčeta pronađeno 4. kolovoza, a portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo nađeno u mjestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode, a navodno ga je pronašao stočar kada je došao uzeti vode da bi napojio stoku.

Kako Hina neslužbeno saznaje iz dobro obaviještenih izvora osumnjičenica je majka dvoje vrlo male djece o kojoj sada brinu njen suprug i majka. Na policiji je navodno najprije priznala zločin, ali se u daljnjem tijeku postupka brani šutnjom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...