Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
159 komentara

Djevojka prvog zaraženog od korona virusa ipak je pozitivna

Djevojci prvog zaraženog koronavirusom u Hrvatskoj ipak je potvrđeno da je pozitivna na koronavirus. Utvrđeno je to tek nakon trećeg testiranja...

Foto: Reuters
159 komentara

Ona se trenutno nalazi u zaraznoj bolnici Fran Mihaljević, a prije toga je bila u bolnici. Ona se i dalje osjeća dobro te ne pokazuje simptome bolesti. 

- Da, istina je, treće testiranje je pokazalo da je djevojka ipak pozitivna. Bila je sve vrijeme u bolnici pa je i zadržana na daljnjem liječenju - potvrdio nam je Vili Beroš. Dodao je da je ona od početka bila visoko rizična.

S obzirom da se vjerojatno neće miješati muški i ženski pacijenti, ona najvjerojatnije neće biti u istoj sobi sa svojim dečkom. Ujedno, kako je do sada pokazala praksa, pacijenti koji su zaraženi korona virusom do 14 dana ne moraju pokazivati nikakve znakove. Kod djevojke je imunitet bio nešto jači pa se njoj virus manifestirao tri dana kasnije od dečka.

Obzirom da se i majka s njima družila cijelo vrijeme, pitanje je hoće li i ona pokazati simptome.

Jučer nam je nulti pacijent ispričao da je njegova djevojka cijelo vrijeme bila u apartmanu dok je on bio na utakmici. Nakon prvog testa koji je pokazao da je ona negativna, laknulo mu je, ali sada su se stvari promijenile.

Majka oboljele djevojke liječnica je opće medicine, a prvi zaraženi blizanac prije dva dana nas je molio da objavimo kako ga ona nije prva pregledala što su prenosili neki mediji.

- Istina je da je majka moje djevojke liječnica, no nije istina da sam se prvo obratio njoj i da me ona pregledala - rekao nam je zaraženi Zagrepčanin.

Još dva slučaja zaraze

Podsjetimo, jutros je objavljeno da su u Hrvatskoj detektirana još dva nova slučaja zaraze korona virusom. Uz braću blizance iz Zagreba i mlađeg muškarca iz Splita, pojavila su se još dva slučaja zaraze - jedan u Zagrebu i drugi u Rijeci. Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je potvrdio da su oba nova zaražena bila u kontaktu s prvim slučajevima.

EKSKLUZIVNO IZ KARANTENE: Prvi Hrvat s korona virusom: 'Jutros nije bilo temperature'

Kako je jutros istaknula ravnateljica klinike Fran Mihaljević, Alemka Markotić, oba nova zaražena su u bolnici bila od pojave zaraze njihovih bližnjih. Treća osoba zaražena u Zagrebu, istaknula je, mlađa je osoba i pozitivna je na treći uzorak koji su joj napravili. Nije htjela otkriti o kome se radi, ali za pretpostaviti je bilo da je riječ o djevojci prvog zaraženog, koja je na prva dva testa bila negativna. Druga zaražena osoba u Rijeci je srednje dobi. 

- Pozitivan je treći uzorak koji smo iz dodatnog opreza uzeli kod drugog kontakta našeg bolesnika u klinici i taj je nalaz blago pozitivan i osoba više nema simptome i sve je u redu. Drugi pozitivan je također kućni kontakt od bolesnika u Rijeci i isto se jedno i drugo osjećaju dobro i nema nikakvih problema. Dojam je da su to sada više manje kućne infekcije, što nas navodi na razmišljanje da je kod bližih kontakata lakši prijenos infekcije - istaknula je. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message