Obavijesti

News

Komentari 19

'Dobar medicinar prije svega mora biti human, dobar čovjek'

'Dobar medicinar prije svega mora biti human, dobar čovjek'
1

Preemotivna sam zbog zahvalnice i jedva mogu govoriti. To mi je jako velika čast, pohvala i nagrada, ispričala nam je Božena Kapitarić (54), medicinska sestra bolnice Čakovec...

VIDEO

Preemotivna sam zbog zahvalnice i jedva mogu govoriti. To mi je jako velika čast, pohvala i nagrada, ispričala nam je Božena Kapitarić (54), medicinska sestra Županijske bolnice Čakovec, kojoj je danas u Zagrebu uručena zahvalnica za najsestru 2016. godine.

Božena je diplomirana medicinska sestra koja već 35 godina radi u struci. Posljednjih 25 godina radi u Županijskoj bolnici Čakovec, kao glavna sestra Centralne dnevne bolnice s kemoterapijom.

- Zanimanje medicinske sestre je teško, i to zapravo nije samo zanimanje, nego i svojevrsni životni poziv - istaknula je Božena.

Dodala je kako uvijek želi biti dostupna pacijentima, čak i kad službeno radno vrijeme završi.

- Dobra sestra, prije svega, mora biti humana i na radnome mjestu i izvan njega. U radu s teško bolesnim pacijentima jako je bitno pružiti im potporu. Oni su, naime, sretni ako su zdravstveni djelatnici uz njih i nakon službene dužnosti. Bitno ih je podržavati - rekla je Božena. Uz to što je medicinska sestra, Božena je i rukovodilac na tom radnome mjestu. Kako navodi, posao koji obavlja iziskuje jako puno vremena.

- Kad dođem na posao, prvo moram napraviti plan i program organizacije, odnosno podijeliti posao među kolegama. Zatim naručujem citostatike, moram se i obratiti pacijentima koji dolaze, vadim im krv, savjetujem ih, dajem im kemoterapiju, razgovaram s njima, družimo se i uvijek sam im na raspolaganju - predočila nam je Božena jedan svoj radni dan. Uz redoviti posao, bavi se i humaniratnim radom.

- U mojem se poslu trud i zalaganje uvijek višestruko vrate - zaključila je naša sugovornica.

Osim zahvalnice za najsestru prošle godine, u zgradi Crvenog križa u Zagrebu ministar zdravstva Milan Kujundžić uručio je abdominalnom kirurgu Stipislavu Jandrijeviću (51) zahvalnicu za najdoktora 2016.

- Ova zahvalnica mi neizmjerno puno znači. Smatram da je to kruna moje liječničke karijere. Uistinu je divno kad vam pacijenti koje liječite odaju priznanje da ih dobro liječite i da su oni jako zadovoljni vašim radom - komentirao je Jandrijević, koji inače radi u zagrebačkoj bolnici Merkur.

Za kirurga Jandrijevića kolege i pacijenti kažu kako je iznimno hrabar jer uvijek bez razmišljanja preuzima najteže slučajeve i operacije. Osim toga, složni su, on je čovjek jako velikog srca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)