Obavijesti

News

Komentari 2

Dobar posao u Italiji: Koristili državne subvencije, a vozili Ferrarije i živjeli u vilama

Dobar posao u Italiji: Koristili državne subvencije, a vozili Ferrarije i živjeli u vilama

Talijanske vlasti pokrenule su istragu u kojoj su otkrile ilegalni biznis stanovnika romskog nomadskog kampa. Iako su na papiru živjeli na teret općine, od ilegalnih aktivnosti priskrbljivali su skupe automobile i vile

VIDEO

Romi iz romskog nomadskog kampa u Castel Romanu u Italiji žive od općinskih subvencija, ali voze luksuzne automobile poput Porschea i Ferrarija i imaju kuće u središtu glavnog grada.

Rezultati su to istrage o sirotinjskim četvrtima u Rimu koju su vodili karabinjeri tvrtke Euro, koju je koordinirao zamjenik tužitelja Paolo Ielo. To su Romi koji se bave trgovanjem drogama i koji novac gomilaju mitom i nezakonitim poslovima.

Prema istraživanju, najmanje 7 od 10 Roma živi o trošku Općine Rim u sirotinjskim četvrtima, a da na to nemaju pravo, prenosi blitz quotidiano.

'Crna lista'

Bogati i s predrasudama, crna je lista koju je sastavila vojska, a predstavlja uzorak zločina koji se strogo kažnjavaju kaznenim zakonom. Među najupečatljivijim slučajevima je onaj Jasmina Sedića, osuđenog na 15 godina i 8 mjeseci zatvora zbog međunarodne trgovine kokainom, koji je o trošku državne riznice boravio u sirotinjskoj četvrti u Rimu. Župan i povjerenik odbili su mu 2009. godine obnoviti boravišnu dozvolu te su mu naložili da odmah napusti Italiju. 

Stanovnike deložiraju: 'Ovo je koncentracijski logor za Rome'
Stanovnike deložiraju: 'Ovo je koncentracijski logor za Rome'

Supružnici Idriz i Suada Cimiz, kriminalni par koji ima povijest trgovanja drogom, također su živjeli na teret općine. Prije devet godina prodali su zemljište tvrtki Elgrad slr od čega su zaradili 280 tisuća eura. I drugi nomadi optuživani su za primanje ukradene robe, krađe i pljačke. Bosanski državljanin Dževad Hamidović 2012. godine ostao je bez boravišne dozvole, ali je i dalje nastavio živjeti u kampu Castel Romano.

Porsche i vila u centru grada

Istražitelji kažu kako je za upravljanje kampovima uprava izdvajala oko 65 milijuna eura godišnje. Bivši trgovac drogom, Omer Čizmić, hrvatskii državljanin koji je viđen kako se vozika okolo u Ferrariju ili Porscheu, također koristi blagodati kampa. Unutar Castel Romana dodijeljene su mu dvije kamperice, a čovjek je imao vozni park procijenjen na 600 tisuća eura.

Njegova obitelj posjedovala je pet BMW-a, dva Mini Coopera, šest Mercedesa, dva Fiata 500 te sedam Volkswagena. Otac je također bio na meti istražitelja. Iako je imao vilu na Piazzi Meucci u centru grada, dobio je dva kampera s pripadajućim uslugama koje je plaćala Općina.

Bagerima su porušili straćare: 'Sve su nas ucjenjivali djecom'
Bagerima su porušili straćare: 'Sve su nas ucjenjivali djecom'

Inače, Omera Ferrarija Čizmića sumnjiči se za pokušaj ubojstva, a uhićen je u ponedjeljak u mađarskom gradu Gyoru. On i Riccardo Čizmić, također hrvatski državljanin, u bijegu su još od 2020. zbog tjeralice koju je za njima izdao Okružni sud u Novoj Gorici, a tamošnji će sud odlučivati o njihovu izručenju, prenosi Jutarnji list.

Kako je priopćila slovenska policija, to je bila međunarodna policijska operacija u kojoj su sudjelovali policijski specijalisti Odjela za potrage nekoliko država, tzv. FAST jedinice (Fugitive Active Search Team).

Koristili su različite identitete i isprave, a obojica su bjegunaca bila izuzetno mobilna i često su mijenjala lokacije u više europskih država. Nakon uhićenja predani su nadležnom sudu koji će odlučivati o zahtjevu slovenskog suda za njihovo izručenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...