Obavijesti

News

Komentari 392

"Dobila sam šamar u 
vozilu Hitne i onesvijestila se..."

"Dobila sam  šamar u 
vozilu Hitne i onesvijestila  se..."
1

Pozlilo mi je nakon slavlja. Završila sam u kolima Hitne pomoći, a medicinski tehničar mi je opalio šamarčinu, rekla je Žaklina Željezić (37) iz Ivanca

VIDEO

Žaklini Željezić iz Ivanca pozlilo je u ponedjeljak navečer, nakon proslave blagdana Velike Gospe. Njezin otac Zlatko pozvao je Hitnu, koja ju je trebala odvesti do varaždinske bolnice. Nakon izlaska iz vozila Hitne, Žaklinin muž, koji je cijelim putem vozio iza njih, zaprepastio se ugledavši suprugu s velikom crnom masnicom na oku.
- Neću lagati, bila je fešta na Veliku Gospu i spila sam si. Kad sam došla doma, pozlilo mi je i tata mi je pozvao Hitnu. Suprug me je iznio iz kuće dok smo čekali. Nakon što je Hitna došla, nitko od obitelji nije se smio voziti sa mnom - rekla nam je potresena Žaklina.
Njezin otac Zlatko dodao je kako je Hitnoj trebalo više od pola sata da stignu do obiteljske kuće Željezić, koja je od stanice Hitne pomoći udaljena svega nekoliko minuta. Žaklinina majka Dunja napomenula je i kako je osoblje Hitne pomoći bilo iznimno neprofesionalno.
- Bili su jako bezobrazni, to vam mogu otvoreno reći. Doktorica je Žaklinu tretirala kao najveću ‘pijanku’. Uveli su je u kombi, zalupili vratima i krenuli prema bolnici - rekla nam je Žaklinina majka Dunja.
S obzirom na to da je tročlano medicinsko osoblje koje je došlo na intervenciju u vozilu, kako ona kaže, nije zavezalo - što je njihova obaveza pri transportu pacijenata - slobodno se digla iz ležećeg položaja. S vremenom se počela tresti i bilo joj je jako zima. Htjela je zraka. Kako navodi, tehničar ju je dva puta upozorio da se smiri i sjedne, a treći ju je put, bez dodatnih upozorenja, lupio otvorenim dlanom po licu.
- Opalio mi je šamar. U tom trenu udarac mi se nije činio toliko jak. Poslije udarca sam se onesvijestila - nastavlja naša sugovornica.

Pretučena

Nakon što ju je Hitna pomoć dovezla do opće bolnice u Varaždinu, dočekao ju je suprug Zoran. Ostao je šokiran masnicom na njezinu licu. Obavili su pretrage u varaždinskoj bolnici, a potom cijeli događaj otišli prijaviti na policiju.
Iz Policijske uprave varaždinske potvrdili su prijavu protiv medicinskog tehničara koji je Žaklini nanio tjelesne ozljede.
- Zasad policijski službenici još utvrđuju okolnosti i detalje cijelog događaja - kratko su nam komentirali.
Iz Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije rekli su nam kako su u utorak zaprimili pritužbu Žakline Željezić iz Ivanca te u skladu s time odmah počeli s postupkom utvrđivanja činjeničnog stanja.
Žaklina je cijelom situacijom vidno ogorčena i šokirana.
- Istina je da sam popila, ali nitko me nije imao pravo udarati. Medicinsko osoblje bi trebalo pomagati pacijentima, a ne ih šaketati - nastavlja Žaklina. Dodala je i kako je isti tehničar, na upit njezina sina Sebastiana o tome kako je mama, kratko komentirao “da ona samo glumi”. U bolnici je nakratko ponovno vidjela tehničara. Jedna od sestara varaždinske bolnice pitala ga je što je to na Žaklininu licu.
- Samo je odgovorio da sam lupila glavom u vožnji. Odgovorila sam mu da nije istina, nego da me on ‘klopil’. Nakon toga je problijedio i izašao iz sobe, a poslije ga više nisam vidjela - zaključuje Žaklina te dodaje kako će podnijeti i privatnu tužbu jer se ovakvo ponašanje ne smije ponoviti.

Ispričali su se, ali svejedno ću tužiti  

Žaklina Željezić (37) u ponedjeljak navečer krenula je s Hitnom pomoći Ivanca prema varaždinskoj bolnici.

Hitnu je pozvao njezin otac Stjepan jer je njegovoj kćeri pozlilo nakon blagdanske fešte na Veliku Gospu. U vozilu Hitne pomoći Žaklina se vozila s tročlanim medicinskim timom - vozačem, doktoricom i medicinskim tehničarom. Iz kombija je izašla s velikom crnom modricom. Medicinski tehničar ju je, kako navodi, ošamario, nakon čega se onesvijestila. O svemu je posvjedočila njezina obitelj i suprug Zoran, koji se zaprepastio vidjevši Žaklininu modricu nakon izlaska iz kombija Hitne. Žaklina je slučaj prijavila varaždinskoj policiji, a namjerava podići i privatnu tužbu. O događaju se očitovao i Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Žaklina je pola sata prije konferencije imala zakazan razgovor s čelnim ljudima Zavoda.

- Razgovarala sam s ravnateljicom Jasminkom Begić i njezino dvoje kolega. Ona je bila ljubazna. Mislim da je uvidjela da nešto zaista nije u redu - rekla nam je i dodala kako su svi prisutni na razgovoru rekli da će stati na njezinu stranu. Kaže da su bili vrlo korektni. Osobno nije očekivala takvu reakciju. Napominje, međutim, da je razočarana jer medicinski tehničar, prema onome što joj je rečeno, još nije priznao fizički napad na nju.

- Ravnateljstvo Zavoda htjelo je da nakon razgovora budem prisutna na presici, ali smatrala sam da to nije potrebno. Ja sam svoje rekla - zaključila je Žaklina.

Zavod se šturo osvrnuo.

- Žao nam je što je takva vijest objavljena u novinama. Započeli smo 14. kolovoza postupak prema protokolu, a riječ je o obrascu o prijavi izvanrednih događaja - rekla je Jasmina Begić, ravnateljica Uprave za stručne poslove Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Dodala je da zbog zaštite pacijentice i profesionalne tajne Zavod neće iznositi detalje o intervenciji. Istakla je da se postupak mora službeno provesti, ali da Zavod nema tijela koja bi mogla obaviti takav dio posla. Begić je istakla da je proveden postupak, održano stručno vijeće i savjetovanje s etičkim povjerenstvom te da su obaviještene sve nadležne institucije i obavljeni razgovori sa svima koji su sudjelovali. Medicinski tehničar više nije u vozilu Hitne nego saniteta.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 392
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...