News

Komentari 106

Dobio 12 godina: Mladić (22) u Osijeku sjekirom ubio pomajku

Dobio 12 godina: Mladić (22) u Osijeku sjekirom ubio pomajku

Nakon što je sjekirom ubio pomajku Nadu Elezović u prosincu prošle godine, Egon Elezović (22) prespavao je u kući. Oštricom ju je udario najmanje 10 puta.

Na 12 godina zatvora nepravomoćno su osudili Egona Elezovića (22) iz Osijeka jer je u prosincu prošle godine sjekirom ubio pomajku Nedu Elezović (55) u obiteljskoj kući u Koranskoj ulici u Osijeku.

Suđenje Egonu Elezoviću odvijalo se bez prisutnosti javnosti zbog osobito okrutnog načina na koji je ubojstvo počinjeno. Naime, Egon je 7. prosinca nešto prije ponoći odlučio ubiti pomajku na način da ju je sjekirom napao s leđa.

Najmanje deset puta udario ju je oštricom sjekire u predjelu glave, vrata i leđa nanijevši joj više smrtonosnih ozljeda.

Prema opisu ozljeda koje je iščitala sutkinja Zdenka Leko u presudi Egon je pomajci gotovo odsjekao glavu i vrat. Nakon što je počinio zločin on je prespavao u toj kući i tek je idućeg dana, oko 13 sati, pozvonio na vrata susjedi i rekao da je njegova mama mrtva te da pozovu policiju.

Egona su već na početku očevida odveli na saslušanje u policiju i veoma brzo otkriveno je da je on počinitelj ubojstva.

U svojoj obrani na sudu Egon je priznao da je ubio majku, a vještak psihijatar ustanovio je kako je ubojica u vrijeme izvršenja djela mogao shvatiti značenje svog djela i upravljati svojim postupcima, ali je bio smanjeno ubrojiv. Utvrđeno je također i da je Egon imao izravnu namjeru ubiti pomajku.

- Kao otegotnu okolnost sud je uzeo u obzir da je žrtva Neda Elezović posvojila Egona kada je bio mali, jer je bio bez roditelja, primila ga je u svoju kuću, osigurala mu dom i obitelj, s njime je i živjela, a on ju je nakon svega ubio.

Posebno otegotna okolnost je brutalan način na koju je usmrtio žrtvu čime je pokazao krajnju bešćutnost i drskost - navedeno je u obrazloženju presude.

Kao olakotne okolnosti uzete su činjenice da je Egon mlada osoba i da do sada nije kažnjavan. Sud mu je odredio pritvor do pravomoćnosti presude te ga djelomično oslobodio troškova postupka.

Egon je iz pritvora doveden u lancima, drhtao je tijekom čitanja presude, a na izlasku iz sudnice izjavio 'Bit će bolje svima, a najviše nama' iako značenje toga nitko od prisutnih nije shvatio.

Najčitaniji članci