Obavijesti

News

Komentari 2

Dobio 14 dana zatvora: S 2,81 promila skrivio sudar kod Zadra

Dobio 14 dana zatvora:  S 2,81 promila skrivio sudar kod Zadra

ZADAR: U subotu oko 21.30 sati na DC-08, nekadašnjoj Jadranskoj magistrali u Posedarju, prometni su policajci zaustavili vozača kamiona marke Fiat koji je napuhao 2,81 promil alkohola

Najpijaniji vozač koji je zaustavljen u policijskoj akciji vikend na zadarskom području 'napuhao' je 2.81 promil alkohola na alkotestu.

Zaustavili su ga prometni policajci u subotu oko 21.30 sati na Jadranskoj magistrali u Posedarju. Uz titulu najpijanijeg vozača, 32-godišnji vozač kamiona marke Fiat zadarske registracije izazvao je lakšu prometnu nesreću u kojoj je zadobio lakše ozljede. 

Blizanci (11) koje je pijani vozač udario na zebri su sad stabilno
Blizanci (11) koje je pijani vozač udario na zebri su sad stabilno

- Upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 2,81 promila, što je najveća koncentracija alkohola utvrđena tijekom provođenja kontrole prometa tijekom vikenda.Vozač je smješten u službene prostorije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje - kaže Ivana Grbin, policijska glasnogovornica u Zadru.

U nedjelju su ga priveli na prekršajni odjel Općinskog suda Zadar uz Optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 14 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zadru.

U petak oko 15 sati na A-1, na dionici Pristeg-Pirovac policijski službenici Postaje prometne policije Zadar su službenim vozilom „presretač“ snimili 53-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji je upravljao osobnim vozilom Peugeot. Vozio je nedopuštenom brzinom od 197 kilometara na sat na mjestu na kojem je brzina ograničena na 130. 

- Vozaču je izdano Izvješće o počinjenom prekršaju uz kaznu od 2.000 kuna - kaže Grbin.