Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dobio 4,5 godine jer su za druge polagali vozački ispit

Zagreb: Sutkinja je Tomislavu Trivunoviću, koji je organizirao skupinu koja polaže ispite, rekla da je ugrozio živote drugih ljudi što je za svaku osudu

Marko Lukunić/PIXSELL
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
3 komentara

Tomislav Trivunović, direktor tvrtke AMI 3, organizirao je zločinačku skupinu koja je 2003. i 2004. za druge kandidate polagala vozačke i ispite iz prve pomoći. Za to su naplaćivali između 3000 i 8000 kuna. Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Jasna Smiljanić zbog toga ga je nepravomoćno kaznila s 4,5 godine zatvora, a mora vratiti i 96.000 kuna koliko je na taj način zaradio. Njegov sin Borislav dobio je 15 mjeseci, a Nada Ratković 2,5 godine. Dženana Čaušević i Boris Galović izvukli su se s uvjetnim kaznama, a još šestero, koji su bili obuhvaćeni USKOK-ovom optužnicom, na početku suđenja priznali su nedjela. Njima su odmah presudili. Dobili su uvjetne kazne, ostali bez 11.550 kuna "zarade" te moraju platiti globu od 104.000 kuna.
- Vi ste omogućili kandidatima da sjednu za volan bez položenog vozačkog ispita, čime su ugrozili svoj život i živote drugih građana, što je za svaku osudu - kazala je obrazlažući presudu sutkinja Smiljanić.

Možda vas zanima i ovo:
Message