Obavijesti

News

Komentari 43

Sin (12) na sudu: "Držao je mamu i vukao je prema vatri"

Sin (12) na sudu: "Držao je mamu i vukao je prema vatri"
9

Davor Strahinić je u rujnu prošle godine zapalio vatru u sobi. Doveo je suprugu u sobu i legao na nju da ne pobjegne. Oboje su se onesvijestili. Spasio ih je susjed

VIDEO

Držao je mamu ispod pazuha i vukao ju prema vatri. Meni je rekao da izađem. Ove riječi mlađahnog Andreja Strahinića (12) bile su ključne sucu Županijskog suda u Osijeku koji je u ponedjeljak Davora Strahinića (42) osudio na osam i pol godina zatvora zbog pokušaja teškog ubojstva. 

U obrazloženju presude sudac je naveo Davorovu "bešćutnost i odlučnost u kriminalnom postupanju". Pritom je odredio da za Davora Strahinića nema potrebe za liječenjem, jer je utvrđeno da nema duševnih poremećaja.

Tako je, nakon samo dva sudska ročišta, okončano suđenje za pokušaj spaljivanja supruge Mirele (38) u rujnu prošle godine.

Iz vatre ih spasio hrabri susjed

Prema optužnici, on je kobne noći u sobi u kojoj je spavao zapalio vatru, otišao u dnevnu sobu u kojoj je spavala njegova supruga, uhvatio je za leđa i bacio na pod te odvukao u plamteću i zadimljenu sobu. Ona se opirala i pokušavala izaći te je pritom zadobila teške opekline i brojne hematome. Na kraju ih je, dok je ležala na podu i Davor na njoj, dim onesvijestio. 

Kad je već bilo izvjesno da će oboje okončati živote u dimu i vatri, kroz prozor je u kuću uskočio njihov susjed Juraj Petrijevčanin (25) i njihova gotovo beživotna tijela izvukao vani.  Juraj je za svoje herojsko djelo zaslužio nagradu Ponos Hrvatske.

Supruga svoj iskaz na sudu nije htjela davati u Davorovoj nazočnosti, jer ga se – plaši. Davor se, pak, o svemu što je napravio početkom rujna izjasnio da nije kriv.

U optužnici je navedeno da njihov brak, praktički, nije funkcionirao posljednjih godinu i pol. Davor je bio ljubomoran, a ona je tvrdila da ju je neprestano psihički maltretirao. Davor je naglasio da "nikada nije digao ruku na nju". Nakon jedne svađe prije više od godinu dana ona je napustila spavaću sobu i otišla spavati u dnevni boravak. Isto je napravio i Davor, koji je otišao spavati u treću sobu. U spavaćoj sobi, tako, nitko više nije spavao.

"Nisam ni planirao ni organizirao paljenje kuće"

Prema iskazu prve susjede, Davor Strahinić je bio "dobar i pristojan, a žena ga je tretirala kao slugu".

Inače, iz plamteće kuće, u kojoj je Davor fizički sprječavao suprugu da izađe, uspio je izaći njihov sin Andrej (11), koji je unezvjereno trčao lijevo-desno ispred kuće i vikao: "Vatra gori! U pomoć! Spasite mi tatu i mamu! Unutra su, unutra su!"

Na suđenju je Davor odbacio optužbu da je izazvao požar obiteljske kuće te pokušao usmrtiti svoju suprugu. Ustvrdio je da mu nije poznato kako je izbila vatra u kući, a odbacio je suprugine tvrdnje da ju je sprječavao u bijegu iz opožarenog i zadimljenog doma s namjerom da je usmrti.

- Nisam ni planirao ni organizirao paljenje kuće, kao što nisam zapalio vatru niti sam sprječavao suprugu da izađe iz kuće s namjerom da je usmrtim. Znam samo da me probudio kašalj i da je soba u kojoj sam spavao bila puna gustog dima. Otišao sam do sinove sobe, rekao mu da izađe van i pozove pomoć. Tada sam vidio da je i Mirela budna. Upitala me je što se događa i krenula na drugu stranu, a ja sam hodao kroz gusti dim kada sam u nešto udario. Možda sam se čak i s njom sudario. Pokušao sam doći do prostorije iz koje je krenuo požar, ali nisam mogao zbog visoke temperature i samo sam pao u nesvijest. K sebi sam došao tek u bolnici - rekao je Strahinić u svojoj obrani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku