Obavijesti

News

Komentari 45

Slučaj zgrozio Crkvu: 'Dajte mi razvod, ženu mi je opsjeo vrag'

Slučaj zgrozio Crkvu: 'Dajte mi razvod, ženu mi je opsjeo vrag'

Italija: Svjedoci tvrde da su vidjeli kad je opsjednuta žena lebdjela u zraku. Sud je utvrdio da vrag ne postoji, ali odobrio je razvod zbog 'posebnih okolnosti'

VIDEO

Žena se 2007. počela neobjašnjivo ponašati, počela je dobivati napade zbog kojih bi se nekontrolirano grčila te su potrebne tri osobe kako bi ju obuzdale. Njezina se fizička snaga toliko povećala da je jednom rukom uspjela dići drvenu, klupu u crkvi i bacila ju je na oltar, rečeno je na sudu u Milanu.

Njezin suprug te neobične promjene smatra vražjim djelom jer vjeruje kako njegovu suprugu opsjeo vrag.

Svjedoci tvrde da su vidjeli kako žena lebdi prije nego što bi se srušila na tlo, prenosi Il Corriere della Sera. Sestra 'opsjednute' žene, svećenik i redovnik potvrdili su kako su prisustvovali toj epizodi. Svjedočili su incidentu s bacanjem klupe.

- Vrag ne postoji, izjavio je sud u Milanu reagirajući tako na razlog kojeg je muž naveo kao razlog razvoda.

Budući da liječnici nisu uspjeli ustvrditi medicinski problem od kojeg žena pati, ona je podvrgnuta i psihijatrijskom vještačenju, no ni oni nisu uspjeli ustvrditi razlog njezina čudna ponašanja i uzrok neobjašnjivih fenomena.

Sud je dodijelio razvod braka, suprug je primoran plaćati alimentaciju jer sud ne može okriviti ženu za razvod braka, zbog nedostatka objektivnih dokaza. Tvrde kako žena nije svjesna svojih postupaka.

Nekoliko egzorcista pokušalo je pomoći ženi, majci dvoje djece, no par je na kraju i crkveno razveden. Crkva razvodi ljude u vrlo ekstremnim slučajevima i vrlo rijetko.

Demonska opsjedanja i egzorcizam kontroverzne su, ali česte teme u Katoličkoj crkvi.

Papa Franjo 2013. snimljen je kako izvodi 'egzorcizam' na ulici

Snimka je snimljena na Trgu svetog Petra gdje je snimljeno papino navodno izvođenje rituala egzorcizma kako bi oslobodio mladića od demona. Nepokretan čovjek, pobjesnio je od grčeva i nekontrolirano se tresao dok je papa molio nad njim.

Vatikanski glasnogovornik  Federico Lombardi izjavio je kako papa nije namjeravao izvesti 'egzorcizam', već je molio za za nemoćnu osobu koja pati.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca