Obavijesti

News

Komentari 80

Dobio dvije godine zatvora: Na policiju u Zadru bacao bombe

Dobio dvije godine zatvora: Na policiju u Zadru bacao  bombe
4

To je djelo ne samo protiv MUP-a, nego i protiv Republike Hrvatske, kazna je blaga i nemate se što žaliti, kazala je sutkinja pri čitanju nepravomoćne presude zadarskim bombašima

VIDEO

Sinišu Glavića (47) sutkinja Mitra Meštrović na Općinskom sudu u Zadru proglasila je krivim za posjedovanje oružja i dva bacanja eksploziva. Za bacanje je dobio godinu i deset mjeseci, a osam mjeseci za oružje. Objedinjene su mu dvije kazne te je dobio dvije godine zatvora.

- To je djelo ne samo protiv MUP-a, nego i protiv Republike Hrvatske, kazna je blaga i nemate se što žaliti, kazala je sutkinja pri čitanju nepravomoćne presude.

Podsjetimo, Siniša Glavić bio je optužen kao neposredni izvršitelj bacanja bombe u  dvorište policijske postaje u Zadru, a Nino Grdović (56) kao poticatelj na to kazneno djelo, dok je Nikica Grdović, brat Nina Grdovića, optužen za posjedovanje eksplozivnih tvari.

Optužili su dvojicu Zadrana: Bacili bombe u dvorište policije
Optužili su dvojicu Zadrana: Bacili bombe u dvorište policije

Drugooptuženi Nino Grdović je proglašen krivim i dobio kaznu od deset mjeseci, tri godine uvjetno zbog posjedovanja oružja i ranijih poslova s drogom te je odmah izašao na slobodu. Trećeoptuženi Nikica Grdović priznao je kazneno djelo posjedovanja eksploziva te je dobio osam mjeseci i dvije godine uvjetno.

Zadar: Glaviću i Grdoviću izrečena presuda zbog bacanja bombe u dvorište PU Zadarske

Sinišu Glavića (47) i Nina Grdovića (56) sud je sumnjičio da su sudjelovali u bombaškim napadima na sjedište zadarske policijske uprave, 5. prosinca prošle i 16. travnja ove godine. Zadarska policija je izvijestila kako je motiv napada bio "pokušaj da se zaustavi kontinuiran i kvalitetan rad" na suzbijanju zlouporaba droga.

Mlađi muškarac se sumnjiči da je u prosincu lani na nagovor 56-godišnjaka u noćnim satima bacio eksplozivnu napravu u krug policijske uprave, u kojoj je u tom trenutku bilo više službenika i srećom nitko nije stradao, a na objektu je nastala materijalna šteta. Isti muškarac sumnjiči se da je u travnju u noćnim satima bacio drugu eksplozivnu napravu u krug policije, gdje također nitko nije ozlijeđen.

Bombaš iz Zadra dobacio : 'Sve za Hrvatsku, pravdu i za istinu'
Bombaš iz Zadra dobacio : 'Sve za Hrvatsku, pravdu i za istinu'

Dvojac je uhićen 3. srpnja i sproveden u pritvor, što bi značilo da bi im, da nije bilo presude, za koji dan istekao zakonski rok prema kojem se u pritvoru može biti najdulje šest mjeseci. 

Prilikom uhićenja u srpnju iz zadarske policije su istaknuli kako je u rasvjetljavanju ovog slučaja nad 160 osoba provedeno kriminalističko istraživanje, 31 osoba je poligrafski testirana, obavljeno je i deset pretraga domova i drugih prostorija.
U petak je dvojac iznio obranu. Tvrdili su da da nisu krivi i da im je sve namješteno.

Teretili su se da su na policiju u dogovoru bacili najprije ručnu bombu M75, a zatim i eksplozivnu napravu od 200 grama TNT-a. Glavić, koji živi u zgradi u neposrednoj blizini policije optužen je da je bombaški napad izvršio na nagovor Grdovića koji je bio ljut zbog postupka koji se protiv njega na sudu vodi zbog zlouporabe droga.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.