News

Komentari 25

Dobio je svoje: Trumpa napao nervozni orao, simbol Amerike

Dobio je svoje: Trumpa napao nervozni orao, simbol Amerike

Sve popularnijeg republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa na višesatnom snimanju za magazin 'Time' više je puta napao orao 'Uncle Sam'...

Simbolično, reći će mnogi. Donalda Trumpa , kontroverznog biznismena i predsjedničkog kandidata napao je ultimativni simbol SAD-a - bjeloglavi orao. Nekoliko incidenata zaredalo se na snimanju za magazin 'Time' koji ga je razmatrao za prestižnu titulu za osobu godine.

Nju mu je na kraju pred nosom uzela Angela Merkel koju su prozvali 'kancelarkom slobodnog svijeta', a Trump nije dobro prihvatio poraz.

- Rekao sam vam da me Time nikada neće izabrati za osobu godine iako sam bio favorit. Umjesto toga odabrali su osobu koja uništava Njemačku, napisao je razočarani Trump na Twitteru.

Kao da to nije bio dovoljan udarac na njegov ego, orao se pošteno potrudio da mu pokvari (ne)slavnu frizuru kojom se predsjednički kandidat ponosi.

Donald Trump već mjesecima diže prašinu svojim izjavama i stavovima, a svoju je retoriku nakon terorističkih napada u Parizu dodatno zaoštrio. On se tako sve glasnije zalaže da se muslimanima zabrani ulazak u SAD i to mu je donijelo novi rast popularnosti, ali i brojne kritike.

Mnogi mediji tako su počeli potpuno ignorirati njegove skupove, nekretnine mu gube na cijeni, Britanci prikupljaju potpise da mu se zabrani ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo, a vlasnik Amazona predložio je da ga se lansira u svemir.

Najčitaniji članci