Obavijesti

News

Komentari 74

Hrvatska je puna dobrih ljudi: Poklanjaju kruh i donose ručak!

Hrvatska je puna dobrih ljudi:  Poklanjaju kruh i donose ručak!
4

Ne mogu podnijeti da su moji frižideri puni, a da netko nema što jesti, kaže splitski ugostitelj Jurica Farac. Njegov restoran Makarun od danas će poklanjati 150 porcija potrebitima starijim od 65 godina

VIDEO

Cure koje skupe pola milijuna kuna crowdfunding kampanjom. Zagrebački pekar koji dijeli kruh. Splitski ugostitelj kojem je zabranjen rad pa ručkove ne samo da poklanja, nego ih i dostavlja na vaša vrata! Zločesti plavi dečki koji postanu dobri plavi dečki... Sve se to odvija pred našim očima u najtežim danima za Hrvatsku od 90-ih, usred epidemije korona virusom i potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

01:11

U samom srcu Trešnjevke u Trakošćanskoj ulici mlada ekipa kuhara, pekara i slastičara na čelu sa Zrinkom Zajec (31) ovih je dana odlučila darivati kruh onima kojima je to najpotrebnije. 

Dok god se ne smiri situacija nastojat će svaki dan ispeći 100 kruhova više za one kojima je najpotrebnije. Pozivaju sve one koji znaju stare i nemoćne kojima bi ‘’štruca kruha’’ puno značila i apeliraju na udruge koje su u potrebi da se jave kako bi kruh dopremili tako gdje naviše treba. Javiti se možete na: info.kruh3@gmail.com.

Talijanski 'nulti pacijent' ide iz bolnice: 'Hvala svim doktorima'
Talijanski 'nulti pacijent' ide iz bolnice: 'Hvala svim doktorima'

A četiri djevojke negdje u Nizozemskoj, vidjevši posljedice razornoga potresa u Zagrebu, odlučile su pokrenuti kampanju na stranici gofund.me. Rezultat? U  malo više od 24 sata skupile su pola milijuna kuna donacija!

- Probudile smo se u nedjelju i zatekle su nas grozne fotografije naših obitelji, strahovite poruke naših bližnjih. Odlučile smo pomoći svome rodnom gradu, gradu kojeg volimo najviše na svijetu - rekla je Dora Zane, Hrvatica koja živi u Amsterdamu u Nizozemskoj.

Ona i još četiri djevojke - Jana Zane, Anja Herceg, Sara Juričić i Anamarija Užbinec - odlučile su na stranici gofund.me pokrenuti kampanju putem koje se skuplja novac za sve Zagrepčane čiji su domovi stradali u potresu. Trenutačno su prikupile više od pola milijuna kuna.

Prvotni cilj im je bio prikupiti 750.000 kuna, no djevojke vjeruje da će iznos debelo premašiti. Kampanja će biti otvorena do iduće nedjelje. Dora kaže kako su u kontaktu sa Stožerom civilne zaštite putem kojeg će dobiti informaciju kojim obiteljima je pomoć najpotrebnija, kao i s KBC-om Zagreb.

'Ukinut ćemo međugradski prijevoz za sva osobna vozila'
'Ukinut ćemo međugradski prijevoz za sva osobna vozila'

- Našim najdražim sugrađanima poručujemo da puno mislimo na njih, da nam nedostaju i da jedva čekamo da se vidimo u Zagrebu. On će ponovno biti najljepši grad na svijetu - rekla je Dora, sa suzama u očima.

A u Splitu je ugostitelju Jurici Farcu dosta i korone virusa i svega. 

Drage naše Splićanke i Splićani, Restoran Makarun od sutra, 23.03.2020, počinje s dostavom besplatne hrane za sve naše...

Posted by Konoba & Bar Makarun on Sunday, March 22, 2020

Njegov restoran Makarun podijelit će više od 2500 porcija hrane Splićankama i Splićanima starijim od 65 godina, a koji zbog financijskih, zdravstvenih ili drugih razloga nisu u stanju sami kupiti ili pripremiti hranu.

- Odlučili smo dati svoj mali doprinos prevladavanju ovih teških vremena. Svaki dan pripremit ćemo oko 150 porcija, ukupno oko 2500, sve dok nam ne nestane robe. Nadamo se i da će hrana stvarno doći do najpotrebitijih te da neće biti zloporabe ove naše geste - rekli su nam u “Makarunu”.

A svi stari i nemoćni koji žele hranu iz Makaruna samo trebaju otići na njihove web stranice i javiti im se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.