Obavijesti

News

Komentari 234

'Ukinut ćemo međugradski prijevoz za sva osobna vozila'

'Ukinut ćemo međugradski prijevoz za sva osobna vozila'

Odmah nakon prvog jakog potresa u Zagrebu mnogi su užurbano napuštali svoje domove, pokrenula se migracija, a Stožer civilne zaštite odgovorio je odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta

VIDEO

Apeliram na sve da se fokusiraju na korona virus. To je glavni neprijatelj, a najbolji način obrane je da se poštuju sve mjere koje su donesene, tvrdi šef Nacionalnog stožera Davor Božinović.Dodao je kako će se, kako bi usporili širenje epidemije, ići prema sve strožim mjerama.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

01:11

- Na kraju će se moći kretati samo oni koji su nužni kako život ne bi stao - poručio je Božinović. Odmah nakon prvog jakog potresa u Zagrebu mnogi su užurbano napuštali svoje domove i autima krenuli u druga mjesta, mnogi u vikendice na moru. S potresom se pokrenula migracija, a Stožer civilne zaštite odgovorio je odlukom o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka.

Iz MUP-a su potvrdili da se svi koji su napustili svoje domove mogu za sada nesmetano i bez sankcija vratiti u mjesta stalnog prebivališta ili boravišta. Ukazuju da, ako se ne vrate, male sredine i njihovi zdravstveni sustavi nisu organizirani da podnesu veći pritisak na svoj sustav te imaju kapacitete da se pobrinu samo za domicilno stanovništvo.

- Ako se građani ne vrate, u slučaju potrebe im se neće moći pružiti potrebna medicinska skrb, a niti domicilnom stanovništvu, jer će taj zdravstveni sustav biti preopterećen. Za sada nije predviđeno kažnjavanje onih koji se ne vrate, no daljnje mjere i odluke koje će donositi Stožer ovise o pridržavanju građana svih do sada doneseni mjera - odgovorili su nam iz MUP-a.

Stožer je objavio što znači ograničavanje kretanja, te su objavili i propusnicu koju će u buduće svatko, ako se želi kretati svojim mjestom, morati imati.

- Ne znači da je u ponedjeljak bio zadnji dan za izdavanje tih propusnica, ali je ponedjeljak bio zadnji dan za dopušteni međugradski promet jer će se međugradski prijevoz ukinuti i za osobna vozila dok je javni prijevoz već ukinut – kažu u MUP-u. Ova zabrana ne odnosi se na promet i kretanje nužno za opskrbu pojedinih mjesta.

Propusnica za kretanje može se skinuti na stranicama Stožera. U slučaju potrebe za hitnom medicinskom pomoći propusnicu ovjerava liječnik obiteljske medicine. Iz Stožera napominju kako je važno poštovati mjere socijalnog distanciranja, nezadržavanja na javnim površinama kao i posjedovanja propusnice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 234
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu