News

Komentari 132

Dodik helikopterom stigao na Baniju: 'Tužan kraj, razrušeno je, iz ovog ili onog razloga...'

Dodik helikopterom stigao na Baniju: 'Tužan kraj, razrušeno je, iz ovog ili onog razloga...'

Njegov posjet bio je najavljen policiji, a limuzinom je stigao u Luščane. Nakon niza pozdrava i dobrih želja u kući domaćina, Dodik se ipak neugodno iznenadio...

Srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik u četvrtak je helikopterom stigao u Hrvatskoj, točnije na Banovinu gdje je posjetio tek jednu kuću obnovljenu novcem Republike Srpske. Njegov posjet bio je najavljen policiji, a limuzinom je stigao u Luščane što je popratio Dnevnik Nove TV. Nakon niza pozdrava i dobrih želja, Dodik se neugodno iznenadio.

- Meni je Bosna zakon. Bosanci, ono prva liga - rekao je sin domaćina.

- Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, šta ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas problem veliki. Nemamo ništa od toga samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviiji nije moglo Srbi, Hrvati, Muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste, Srbe, Hrvate i Muslimane da moraju da žive - odgovorio mu je Dodik.

- Dolazeći ovdje vidim da je ovo tužan kraj. Ovdje je mnogo razrušenih objekata, iz ovog ili onog razloga - kazao je Dodik.

Upitan što je radio kod Putina, Dodik je odgovorio da je dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata. 

- Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni - dodao je.

Otkrio je i što je rekao predsjedniku Zoranu Milanoviću nakon obljetnice u Jajcu na svom privatnom imanju.

- Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države - Rebuliku Srpsku i Srbiju prema tome na taj način ćemo se kretati, vidjeti, sarađivati na onim pitanjima na kojima možemo - rekao je Dodik.

Najčitaniji članci