Obavijesti

News

Komentari 39

Dodikova stranka izgubila je u gotovo svim općinama RS-a

Dodikova stranka izgubila je u gotovo svim općinama RS-a
1

SDS i koalicijski partneri pobjedili su u većini općina u RS-u. Predsjednik Izbornog stožera SDS-a Ognjen Tadić kaže 'da se dogodio narod i došlo je do promjena'

VIDEO

Iako još uvijek nema rezultata za općinska vijeća, portal radiosarajevo.ba je izdvojio nekoliko trendova: pad Socijaldemokratske partije, stabilizaciju i blagi rast SDA, totalni pad Stranke za Bosnu i Hercegovinu, kao i solidan rezultat Stranke za bolju budućnost (SBB). 

Prema njima, u Republici Srpskoj Srpska demokratska stranka (SDS) i manje stranke koje su s njima u koaliciji uvjerljivo preuzimaju mnoge općine od SNSD-a. 

Predsjednik Izbornog stožera SDS-a Ognjen Tadić rekao je da su SDS i njeni koalicijski partneri ostvarili pobjedu u većini općina u RS-u. Tadić je napomenuo kako je 'ovo veliki pad SNSD-a, jer se dogodio narod i došlo je do promjena', javlja Blic

Prema podacima ove stranke, SDS je pobijedio u 38 do 40 općina RS, a imat će načelnike u 36 općina. Na prošlim lokalnim izborima SDS je  pobijedio u 17 općina.  

Velik broj nevažećih glasačkih listića

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Branko Petrić objavio je kako je SDA dobila najviše glasova te je potvrđeno kako je za sada dobila načelnike u 34 od 138 općina. Druga prema glasovima je SDS i za sada ima sigurne načelnike u 25 općina dok je HDZ BiH osvojio načelnička mjesta u 13 općina. 

Kandidati iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika dobili su povjerenje birača u 18 općina, a SDP BiH u 11 općina.

HDZ 1990. osvojio je načelnička mjesta u tri općine, Savez za bolju budućnost u dvije kao i Demokratski narodni savez u Republici Srpskoj. U tridesetak općina novi načelnici su članovi manjih stranaka, koalicija ili neovisni kandidati. 

Iz SIP-a su istaknuli kako je tijekom glasovanja zabilježen velik broj nevažećih listića, u BiH oko 5, 5 posto, a u nekim općinama poput Neuma bilo je čak do 25 posto nevažećih glasačkih listića, piše Dnevni Avaz

Dodik: Bitno je da smo dobili izbore u Banja luci

SNSD će tako od većih gradova u RS zadržati vlast jedino u Banjaluci. Čelnik SNSD-a Milorad Dodik je izjavio da ta stranka nema razloga da bude nezadovoljna izbornim rezultatom i ocijenio da su nezavisni socijaldemokrati zadržali političku moć u RS u odnosu na broj osvojenih glasova. 

- Izgubili smo određen broj načelnika općina, ali će rezultati pokazati da smo osvojili većinu u lokalnim skupštinama. Iznenađeni smo rezultatima u nekim općinama kao na primer u Srpcu, ali je vrlo važno što je SNSD dobio izbore u Banja luci. Osvojili smo i tri općine u Federaciji BiH, kao što su Drvar, Grahovo i Glamoč - istaknuo je Dodik. Dodao je da su izbori protekli 'fer i pošteno, pa nema razloga za osporavanje izbornih rezultata'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu