Obavijesti

News

Komentari 7

'Dodjela nagrade čelnici bolnice sv. Duh je šamar građanima...'

'Dodjela nagrade čelnici bolnice sv. Duh je šamar građanima...'

Kako osobi koja nema trunke poštovanja prema preminulima i koja nema odgovornost prema dužnosti koju obnaša, dodijeliti priznanje za iznimna postignuća?, pita se Lovrić

Tradicionalno, na današnji dan uručuje se i posebno javno priznanje, Nagrada Grada Zagreba, onim građanima koji su svojim djelovanjem i postignućima istaknuli i znatno pridonijeli kvaliteti u raznim aspektima života u našem Gradu. Žalosti me što je gradonačelnik, unatoč svim činjenicama s kojima je upoznat on, a i šira javnost, ostao pri stavu da Nagradu Grada Zagreba i pripadajući novčani iznos treba dobiti ravnateljica KB Sveti Duh, Ana-Marija Šimundić.

Izjavio je to nezavisni gradski zastupnik Ivica Lovrić i dodao kako je tim činom "pokazana je nevjerojatna bešćutnost i manjak pijeteta prema preminulima i njihovim obiteljima". 

Vjerovali ili ne! Ministarstvo državne imovine je bespravno u zgradi ministarstva u Zagrebu
Vjerovali ili ne! Ministarstvo državne imovine je bespravno u zgradi ministarstva  u Zagrebu

- Kako drugačije nazvati odmahivanje rukom na dva smrtna slučaja zbog nemara i neorganiziranosti same bolnice? Posebno je uznemirujuća spoznaja da je izneseno ravnateljica pokušala zataškati i prikriti od javnosti te je radi istoga prijavljena od strane resornog ministarstva Državnom odvjetništvu radi opravdane sumnje u počinjenje kaznenih djela nesavjesnog liječenja, krivotvorenja službene dokumentacije i trgovanja utjecajem - rekao je Lovrić. 

Nadalje, navodi Lovrić, upozoravanje djelatnika o stanju na Odjelu patologije bolnice "rezultiralo je hajkom upravo na njih i davanjem otkaza". 

- Kako osobi koja nema trunke poštovanja prema preminulima i koja nema odgovornost prema dužnosti koju obnaša, dodijeliti priznanje za iznimna postignuća? Odgovor je taj da gradonačelnik isto tako nema poštovanja prema preminulima i njihovim obiteljima te ne osjeća odgovornost za svoje postupanje. Modus operandi postupanja gradonačelnika i njegovih kadrova u „kriznim situacijama“ uvijek je isti: optužiti za podmetanje treće osobe i dati otkaz običnim i njima nepodobnim službenicima - rekao je Lovrić. 

Zagreb danas slavi svoj dan, ovo je detaljni program
Zagreb danas slavi svoj dan, ovo je detaljni program

Kaže da građanima treba manje ideologije, a više zaštite. 

- Ono što našim sugrađankama i sugrađanima želim jest manje ideologije, više zaštite i poštivanja postojećih prava, a nadasve kvalitetu života koju zaslužujemo i koju svi zajedno plaćamo - zaključio je Lovrić.