Obavijesti

News

Komentari 66

Svjedočio Granić, prikazali su snimku, Ivo opet ljutio suca...

Svjedočio Granić, prikazali su snimku, Ivo opet ljutio suca...
12

Bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera, podsjetimo, u objedinjenoj optužnici terete da je uzeo proviziju od Hypo banke i 10 mil. eura mita od mađarskog MOL-a

VIDEO

Suđenje Ivi Sanaderu u petak je kasnilo sat i pol zbog dojave o bombi. Dojava je, kako se nakon pregleda Županijskog suda ispostavilo, bila lažna. U nastavku ročišta sudsko vijeće odlučilo je da je snimka iz restorana Marcellino zakonita te su je prihvatili kao dokaz. 

Sudac Ivan Turudić odbio je ispitivanje vlasnika restorana Marcellino Marija Čerhaka. Obrana ga je htjela pitati zašto je snimku tako dugo čuvao, tj. zašto je nije uništio nakon što je istekao rok u kojem je morao snimku čuvati.

Kasnije su prikazali snimku, na kojoj se vide Ivo Sanader i Zsolt Hernadi za stolom u restoranu. Na stolu nema čaša ni hrane. Sanader uglavnom govori, a potom Hernadi preuzima riječ. Djeluje kao da se opravdava, širi ruke pa se naslanja na stol, piše Tportal. Sanader potom iz mobitela vadi bateriju i kao da nešto računa. Zatim je Sanader nešto napisao na papirić i taj je papirić dao Hernadiju. Na kraju je Hernadi nešto napisao na papirić i vratio ga Sanaderu. Dnevnik.hr javlja kako je Sanader snimku odgledao sa smiješkom.

Svjedoka Roberta Tafru ispitivao je i Sanader, a nakon toga je počela rasprava te su svi govorili uglas. Sudac Turudić pustio ih je neko vrijeme, a potom prekinuo riječima: "Evo da vas vijeće pusti da raspravljate to bi bila prava pijaca, kako mu u Slavoniji kažemo vašar." Nakon toga je Turudić počeo diktirati pitanja, a Sanader mu je htio upasti u riječ. Turudić je onda povisio ton i ukorio Sanadera.

- Zabranjujem vam! Potrošio sam dvije minute da vam objasnim što ne smijete raditi, a vi to opet radite. Imate pravo stavljati primjedbe na zapisnik, ali ne smijete mi upadati u riječ. Zbog toga ovaj malo povišeni ton. Dok diktiram, što je zahtjevna dužnost, jer pazim na svaki zarez, ne smijete me prekidati - rekao je Turudić oštro Sanaderu.

Na kraju ročišta svjedočio je Mate Granić koji je rekao kako je 1994. godine dobio pismo od A. Mocka, šefa austrijske diplomacije koji mu je preporučio da Hrvatska uđe u posao s Hypo bankom koja je tada bila gotovo nepoznata regionalna banka. Granić je onda Tuđmanu predložio da s Hypom dogovore kredit. 

- Bilo je logično da taj posao oko pregovora vodi moj zamjenik Sanader koji je živio u Austriji i dobro govorio njemački. Ja sam tada godišnje bio najmanje 200 dana na putu - kaže Granić.

Ročište se nastavlja sljedeći četvrtak.

OVDJE možete pratiti tijek današnje rasprave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku