Obavijesti

News

Komentari 45

Dok se premijer hvali, oporba ga opet proziva zbog korupcije, klijentelizma i stanja zdravstva

Dok se premijer hvali, oporba ga opet proziva zbog korupcije, klijentelizma i stanja zdravstva

Vlada je u krizi značajno podigla razinu socijalne sigurnosti, kaže premijer. Oporba mu zamjera jer nije govorio o problemima i aferama

VIDEO

Premijer Andrej Plenković u Saboru je pozvao na požrtvovnost i odgovornost u ovim vremenima bez presedana, a oporba ponovno proziva zbog stanja u zdravstvu te Vladi spočitava klijentelizam i korupciju. Plenković je naveo kako se kao društvo suočavamo s najvećim zdravstvenim, društvenim i gospodarskim izazovima od Domovinskog rata. Vlada je, nastavlja, od početka krize svojim potezima i mjerama značajno podigla razinu socijalne sigurnosti građana.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović vs. Plenković 

Pokretanje videa...

Milanović vs. Plenković 01:14

- Mjere donosimo pravodobno i primjereno zdravstvenoj situaciji, uzimajući pritom u obzir i gospodarske okolnosti - rekao je Plenković podnoseći izvješće o stanju nacije.

Nitko ne zna koliko će pandemija trajati, a premijer poručuje da će Vlada osigurati spremnost zdravstvenog sustava, djelovati kako bi se smanjila neizvjesnost, ali i jačala zdravstvena, gospodarska i društvena sigurnost. Uvjeren je kako su pokazali da se znaju nositi s kriznim situacijama. Plenković je ponovio da Vlada za sada ne razmišlja o strožim mjerama poput policijskog sata ili potpunog zatvaranja.

- Ali to ponajprije ovisi o odgovornosti koju ćemo svi zajedno pokazati u pridržavanju zaštitnih mjera - ističe Plenković. Poručio je kako je ovo vrijeme odgovornosti, jer bi neodgovornost bila pogubna, požrtvovnosti, ali i solidarnosti, jer nam umjesto štetnih podjela treba jedinstvo.

Plenković je opleo po oporbi: 'Obmanjujete jer vam je žao što niste pobijedili na izborima'
Plenković je opleo po oporbi: 'Obmanjujete jer vam je žao što niste pobijedili na izborima'

- Uvjeren sam da će Hrvatska pokazati da ima snagu, sposobnost i ljude, zahvaljujući čemu ćemo i ovo prebroditi - poručio je premijer. Pred Vladom je, nastavlja, još puno posla i još mnogo stvari kojima se možda nisu stigli baviti koliko su htjeli zbog nepredvidivih izazova.

- Svjesni smo da je u našem radu bilo i propusta, od kojih ne bježimo, ali radili smo zdušno, s puno energije te s iskrenom željom da prilike i život u Hrvatskoj učinimo znatno boljima nego kakvima smo ih zatekli. Smatram da smo u velikoj mjeri u tome i uspjeli - uvjeren je.

Navodi da Vlada daje snažnu podršku u borbi protiv korupcije, ali i radikalizma. Izvijestio je kako je Koordinacija za domovinsku sigurnost pripremila mjere za borbu protiv radikalizacije o kojima će raspravljati Vijeće za nacionalnu sigurnost.

Oporba Plenkoviću zamjera samohvalu jer nije govorio o problemima niti spomenuo afere koje posljednjih godinu dana potresaju zemlju. Peđa Grbin (SDP) poziva premijera da se s oporbom dogovori oko mjera koje su nužne kako bi društvo izbjeglo lockdown u koji, kaže, srljamo bez kontrole, plana i cilja.

Siguran sam da premijer Andrej Plenković ne krši zakon...
Siguran sam da premijer Andrej Plenković ne krši zakon...

Anka Mrak Taritaš (Glas) upozorila je kako nam je zdravstvo, kad ga najviše trebamo, došlo do točke pucanja. Upozorila je da količina amaterizma i šlamperaja nadilazi sve viđeno, navodeći stanje u KB-u Dubravi. Stijepo Bartulica iz Domovinskog pokreta upozorio je kako zemljom i dalje vladaju klijentelistički model upravljanja i korupcija.

Daliju Orešković iz Stranke s Imenom i Prezimenom uzrujala je premijerova najava da će se zauzimati za pravednije društvo i nastaviti započeti smjer. Upozorila je kako je taj smjer loš jer dolazi do potkopavanja pravne države, vladavine zakona i egzekucije neovisnih državnih tijela. - Predsjedniče Vlade, vi ste njihov egzekutor - ustvrdila je.

Hrvoje Zekanović (Hrast) premijeru je poručio:

- Hvalite se mjerama kao što bi se kapetan Titanica hvalio novim ogradama, da ložači imaju nova odijela i da je brod pun ugljena. Kad je riječ o problemu radikalizacije, ističe kako se sam Plenković radikalno ponašao kad je u Saboru nasrnuo na zastupnika Mosta. Zamjera mu i što nije govorio o demografskom i problemu ilegalnih migranata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca