Obavijesti

News

Komentari 18

Dok se u ratu Hamasa i Izraela ponovno biraju strane, treba žaliti civilne žrtve s obje strane

Dok se u ratu Hamasa i Izraela ponovno biraju strane, treba žaliti civilne žrtve s obje strane

Civili su najveće žrtve radikalnih islamskih terorista, kao i radikalne izraelske politike koja je navodno ignorirala upozorenja za napad, a onda taj napad koristi kao opravdanje za brutalnu odmazdu nad civilima u Gazi.

VIDEO

Jedni režu glave bebama, siluju žena na koncertu, masakriraju civile, zasipaju gradove raketama, otimaju civile, zlostavljaju i ubijaju.

Drugi, pak, u protunapadu zasipaju žene i djecu granatama, zatvaraju vodu i prekidaju dovod struje i plina onima koje nazivaju "ljudskim životinjama". 

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Nove snimke razaranja u Gazi 02:52

Na jednoj strani su radikalni islamisti iz Hamasa, organizacije koja godinama bez demokratskih izbora uzurpira vlast u Gazi, kontrolira živote ljudi, kupuje njihovu lojalnost i širi strah, drži dva milijuna ljudi na teritoriju veličine Krka u poziciji talaca vlastite politike i interesa.

Na drugoj strani je radikalna, ultranacionalistička, ultrareligijska, konzervativna, militantna vlada Benjamina Netanjahua koja se već mjesecima nalazi na udaru desetina tisuća izraelskih prosvjednika ogorčenih zbog udara na pravosuđe, zbog gušenja demokracije, zbog provociranja sukoba i netrpeljivosti prema Palestincima, zbog politike širenja židovskih naselja.

Braća po mržnji. Od Hamasa je Hezbollah puno moćniji: Imamo 100.000 boraca, Izrael je tumor
Braća po mržnji. Od Hamasa je Hezbollah puno moćniji:  Imamo 100.000 boraca, Izrael je tumor

Najveće žrtve

I dok se u najnovijem sukobu Hamasa i Izraela širom svijeta zauzimaju strane, gdje se izražava solidarnost s Izraelom ili upozorava na genocid i aparthaid Izraela nad Palestincima, moguće je žaliti civile i nevine žrtve na obje strane.

Oni su najveće žrtve radikalnih islamskih terorista, kao i radikalne izraelske politike koja je navodno ignorirala upozorenja za napad, a onda taj napad koristi kao opravdanje za brutalnu odmazdu nad civilima u Gazi.

Palestinski civili žrtve su izraelske politike, sada i izraelskih raketa, ali i vlastitih radikala koji kontroliraju njihove živote, traže poslušnost i pokornost, a onda kreću u napad na Izrael koji će neminovno izazvati protuudar u kojem će najveće žrtve biti upravo palestinski civili, žene i djeca.

Izrael: Nećemo propuštati humanitarnu pomoć u Gazu dok Hamas ne oslobodi taoce
Izrael: Nećemo propuštati humanitarnu pomoć  u Gazu  dok Hamas ne oslobodi taoce

Taoci radikala

Oni nemaju mogućnost demokratski birati svoju vlast, kao što ni izraelski građani ne uspijevaju zaustaviti radikalizaciju svoje politike, dok će udar Hamasa na Izrael i proglašenje izvanrednog stanja obustaviti i taj proces borbe za pravnu državu, demokraciju, slobode i ljudska prava.

Politički radikali trebaju jedni druge. 

Hamas treba židovske ultranacionaliste kako bi opravdali svoje djelovanje, pa i samo postojanje. Što je Izrael brutalniji, djelovanje Hamasa nailazi na veće opravdanje. 

Isto tako, izraelski radikali trebaju Hamas kako bi pronašli alibi za svoju politiku, za uništenje Palestinaca, za širenje prema palestinskim područjima, za novo gušenje njihovih, ali i prava izraelskih građana.

Radikalizam traži opravdanje s obje strane.

A taj radikalizam pošprican je krvlju nevinih civila. S obje strane.

Hamas ubio unuku bivšeg izraelskog izbornika: 'Mislila je da bježi, no upala je u zamku...'
Hamas ubio unuku bivšeg izraelskog izbornika: 'Mislila je da bježi, no upala je u zamku...'

Navijanje i sildarnost

I stoga, moguće je izražavati solidarnost s Izraelom, kao i tražiti zaštitu palestinskih civila, žena i djece. Moguće je navijati za Palestince, a osuđivati brutalne terorističke akcije Hamasa. Radikali ne žele mir, jer se međusobno hrane ratom. 

Pa tako, dok se podrška Palestincima u nekim zemljama već izjednačava s antisemitizmom, izraelski ultranacionalisti upadaju u bolnicu gdje se liječe palestinski civili.

Radikali izazivaju kaos kako bi zadržali kontrolu. 

Isto želi i Vladimir Putin s agresijom na Ukrajinu, a na tom tragu je i Aleksandar Vučić s pokušajem izazivanja rata na Kosovu.

Mir je njihov neprijatelj, rat je njihov saveznik, a civili su najveće žrtve njihove sulude politike.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)