News

Komentari 53

Troje djece udarilo u kamion dok su se vozili na ringišpilu

Troje djece udarilo u kamion dok su se vozili na ringišpilu

Kamion je bio parkiran preblizu vrtećem ringišpilu. Djevojčica je slomila ruku u laktu i morat će na operaciju. Još je dvoje djece ozlijeđeno, a policija će utvrditi tko je kriv

Srećom, brzo je zaustavio ringišpil. Prva djevojčica je rukom udarila u kamion, a druga je, kad se vrtuljak već zaustavljao, otvorila ogradu i skočila. Udarila je glavom i izbila zub. Treće dijete koje je bilo na vrtuljku, dječak, ogrebao je nogu - kazala je žena koja prodaje karte za vrtuljak.Na proslavi Rokovsko posvetilo u mjestu Luka nedaleko od Zaprešića oko 17 sati ozlijeđeno je troje djece. Bili su na ringišpilu, a tijekom vožnje udarili su u parkirani kamion. Sara Županac (10) koja je bila prva od troje djece najteže je stradala. 

- Sara (10) slomila je ruku. U Klaićevoj je i čeka operaciju. Nisam vidio što se dogodilo. Tu je bila s mamom, a ja sa sinom. Nazvali su me i rekli da je pala s ringišpila - kazao je Tomica Županac.

Vlasnik vrtuljka Aleksije Perger (68) na proštenje u Luku dolazi već 15 godina, a uz ringišpile je cijeli život. On za nesreću krivi vlasnike pokretne ugostiteljske radnje koji su pomaknuli kamion i krivo procijenili udaljenost.

- S poslom smo završili u 15 sati. Malo smo pomaknuli kamion da možemo tovariti. Rastavili smo šator i sve utrpali. Nešto je udarilo, a netko je viknuo da je curica pala. Radije bih da sam ja stradao nego dijete - kazao je Stjepan Fiolić, vlasnik kamiona.

Nije tu smio parkirati, a oko vrtuljka nema ograde

- Ringišpil je stajao dva sata dok smo tovarili. Nisam čuo da su najavili vožnju, a nisu ni provjerili mogu li sigurno krenuti. Čudi me da oko ringišpila nije bilo ograde, kazao je Domagoj, zet vlasnika kamiona. Policija kaže da su nepropisno parkirali.

Policija protiv vlasnika podnijela kaznenu prijavu

Zagrebačka je policija u utorak izvijestila kako je  protiv vlasnika lunaparka podnijela kaznenu prijavu i to za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. 

Najčitaniji članci