Obavijesti

News

Komentari 68

Doktor pacijenta koji je obilno krvario ostavio s tehničarima, a nakon što je umro lažirao spise

Doktor pacijenta koji je obilno krvario ostavio s tehničarima, a nakon što je umro lažirao spise

Liječnik (50) je 21. studenog 2020. u zdravstvenoj ustanovi zaprimio životno ugroženog pacijenta s velikom otvorenom reznom ranom. Poslao ga je u bolnicu u pratnji dva medicinska tehničara

VIDEO

Splitsko općinsko državno odvjetništvo u ponedjeljak je izvijestilo da je 21. svibnja, nakon prvog ispitivanja, donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 50-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nesavjesnog liječenja te kazneno djelo sprječavanje dokazivanja.

Kako navode, on je, sumnja se, 21. studenoga 2020. bio dežurni liječnik jedne zdravstvene ustanove u jednom gradu na području Županije splitsko-dalmatinske u kojoj je pacijent zatražio liječničku pomoć zbog zadobivenih ozljeda. Prvim pregledom utvrdio je kako pacijent ima otvorenu veliku reznu ranu iz koje je obilno krvarilo.

- Osnovano se sumnja da je, iako je bio svjestan težine njegovih ozljeda koje su bile osobito teške i opasne po život te da je neophodno pristupiti pružanju osnovnih medicinskih postupaka zbrinjavanja krvarenja uz neodgodiv hitni transport u njegovoj pratnji do bolnice gdje je ozljedu bilo moguće definitivno zbrinuti, olako držao da svojim postupcima neće izazvati pogoršanje zdravstvenog stanja pacijenta s posljedičnim smrtnim ishodom - priopćili su iz odvjetništva.

Osnovano sumnjaju da je uslijed postupanja liječnika i neopravdanog odlaganja transporta ovako teško ozlijeđenog pacijenta u bolnicu, a čije je stanje bilo u pogoršanju, odlučio da neće biti u njegovoj pratnji već da će taj transport obaviti dvojica medicinskih tehničara. Jedan je bio uz pacijenta, a drugi je upravljao kolima hitne pomoći, te je time pacijentu tijekom transporta onemogućio aktivno liječenje koje bi mu osiguralo preživljavanje zbog čega je pacijent preminuo na putu prema bolnici.

Nakon opisanog postupanja, kako bi otežao utvrđivanje svoje odgovornost,i istog dana u prostorijama zdravstvene ustanove u dokumentacijski list hitnog slučaja koji se odnosio na navedenog pacijenta izbrisao unesene podatke te svjesno upisao lažne podatke o vitalnim parametrima pacijenta i o njegovom medicinskom zbrinjavanju.

Za nesavjesno liječenje sa smrtnim ishodom počinjeno iz nehaja Kazneni zakon predviđa kaznu od jedne do osam godina dok mu za sprječavanje dokazivanja prijeti od šest mjeseci do pet godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.