News

Komentari 68

Dom strave u Andraševcu: Radili bez dozvola i prijava

Dom strave u Andraševcu: Radili bez dozvola i prijava

Za zgradu koja je korištena do dana požara je utvrđeno da se koristila kao stambena, a bila je prijavljena kao gospodarska građevina, a inspekcija je otkrila više prekršaja iz Zakona o radu

Inspekcija je utvrdila niz propusta, prekršaja i kršenja zakon u Obiteljskom domu "Zelena Oaza" u kojem je u požaru život izgubilo šest starijih štićenika. 

- Inspekcijskim nadzorom inspektora rada u području zaštite na radu proizlazi da poslodavac nije postupao po propisima zaštite na radu. Slijedom toga, a zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti, dovođenjem u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom, jer se uopće nije postupalo po propisima zaštite na radu i tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama, nadležnom državnom odvjetništvu je podnešena kaznena prijava protiv poslodavca - navodi se u priopćenju Inspektorata. 

Pogledajte video

Inspektorat je objavio niz kršenja zakona i prekršaja:

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih prekršaja nadležnom prekršajnom sudu podnesen je optužni prijedlog

Sanitarna inspekcija nije utvrdila veće nedostatke koji bi zahtijevali poduzimanje upravnih mjera, ali su pronađene brojne nepravilnosti u zemljišnim knjigama. 

Pogledajte video

Za stambenu/kuću građevinu na lokaciji Andraševec, Dolinska 22, utvrđena je povreda propisa gradnje, zbog čega će biti podnesen prekršajni prijedlog za uklanjanje nezakonito izvedene dogradnje stambene građevine. 

Za zgradu koja je korištena do dana požara je utvrđeno da se koristila protivno svojoj namjeni, jer je bila evidentirana kao gospodarska građevina a ne stambena. Građevinska inspekcija je u proceduri podnošenja optužnog prijedloga nadležnom sudu.

Najčitaniji članci