Obavijesti

News

Komentari 16

Domar skinuo hlače tinejdžerici i dirao ju je. Sudac: Nije zločin jer je bilo kraće od 10 sekundi!

Domar skinuo hlače tinejdžerici i dirao ju je. Sudac: Nije zločin jer je bilo kraće od 10 sekundi!
4

Nakon što je talijanski sud oslobodio domara koji je u školi napastovao tinejdžericu uz objašnjenje koje je suludo i teško shvatljivo, žene su pokrenule pokret i objavljuju snimke da se vidi koliko traje tih 10 sekundi

VIDEO

Italiju trese skandal nakon sulude i ponižavajuće presude koja je pandan 'ličkom rukovanju', slučaju iz Hrvatske iz 2005. kad je Josip Mraović gurnuo prst u anus američkoj košarkašici, a gospićki sudac oslobodio ga je uz obrazloženje da guranje prsta u anus nije silovanje jer bi se u protivnom i svako neželjeno rukovanje moglo poistovjetiti sa silovanjem. 

Kao i sad već bivši gospićki sudac Branko Milanović, talijanski kolega ima skandalozno obrazloženje zašto seksualno napastovanje nije zločin. Radi se o slučaju iz Rima prošle godine kad je u jednoj srednjoj školi 66-godišnji Antonio Avola seksualno napao 17-godišnju djevojku. Došao je iza nje, skinuo joj je hlače i dodirivao ju je.

Priznao je, ali policiji je rekao da se šalio. 

Pandan 'ličkom rukovanju'

- Njemu je to bila šala? Meni nije bila. Stavio mi je ruku u gaćice i dodirivao me. Ozlijedio me. Vjerovala sam institucijama, nisam trebala. Ovo nije pravda. Izdala me škola. Izdao me sistem. Ovo će samo spriječiti druge žrtve seksualnog napada da prijave slučajeve - ispričala je žrtva, prenosi BBC.

Tužitelji su tražili četiri godine zatvora, ali sudac ga je oslobodio uz objašnjenje da dodirivanje nije zločin jer nije trajalo dulje od deset sekundi! Da ponovimo. Ljigavac je skinuo hlače tinejdžerki u školi i dirao ju je na silu, a sudac ga je oslobodio jer to nije trajalo dulje od deset sekundi. Dakle, talijanski suci su upravo presudili da je dopušteno nasilno dirati žene ako to ne traje dulje od 10 sekundi.

Nitko ne smije dirati ženu bez pristanka

Žene su na društvenim mrežama u Italiji pokrenule pokret 'palpata breve - a brief groping' s hashtagom #10secondi. 

Na snimkama koje za neke mogu biti uznemirujuće, dodiruju si intimne dijelove tijela simulirajući neželjeni seksualni dodir kako bi pokazale koliko traje tih deset sekundi za žrtvu.

Poruka je prilično jesna: Nitko, ali baš nitko ni pod kojim okolnostima ne smije bez pristanka dodirivati ženu ni tisućinku sekunde.

Strašne brojke europske organizacije za ljudska prava pokazuju da 70% žena u Italiji koje su pretrpjele neki oblik seksualnog zlostavljanja između 2016. and 2021. godine to nisu prijavile!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...