Obavijesti

News

Komentari 210

'Oluja se mora slaviti u Kninu - gdje je sve počelo i završilo'

'Oluja se  mora slaviti u Kninu - gdje je sve počelo i završilo'
1

Domazet Lošo je gostujući u Nedjeljom u dva rekao kako bi se Oluja trebala slaviti pod geslom - Oluja - čin dobra. Kazao je da se mimohod može raditi na godinu

VIDEO

Admiral u mirovini Davor Domazet Lošo gostujući u emisiji Nedjeljom u dva rekao je kako bi se Oluja trebala slaviti pod geslom - Oluja - čin dobra. 

Inzistirao je na definiciji mimohoda - to je vojna kazališna predstava na otvorenom. 

- Ona može biti prikazana dogodine na Dan Oružanih snaga - istaknuo je. 

- Nedvojbeno je da se obljetnica Oluje mora slaviti u Kninu, ondje gdje je sve počelo i gdje je završilo - rekao je. 

Ponovio je kako je za njega Oluja bila čin dobra. 

- Ostavili smo četiri puta otvorena za siguran izlazak onih koji su željeli otići. Jedan od važnijih ciljeva naših planova je bio kako sačuvati srpske živote. Hrvatska vojska je jedina u povijesti ratovanja koja je spriječila genocid - naglasio je.

Na pitanje o Medačkom džepu, Domazet je rekao kako je, usprkos pojedinačnim zločinima koji su se dogodili, Hrvatska vodila najčistiji rat. Medije je okrivio za prikazivanje akcija iz Domovinskog rata kao zločinačkih.

U emisiji je govorio i o svojem životu, od školovanja u jugoslavenskim ratnim školama do sudjelovanja u Domovinskom ratu.

Među ostalim, govorio je i o "slučaju Špegelj". Domazet je rekao kako nije postojao nikakav "plan Špegelj". 

- Pisao sam o tome u nekoliko svojih knjiga. Vojnom vrhu Jugoslavije trebao je legalitet za napad vojske na vojarne u Hrvatskoj. Špegelju je postavljena zamka - istaknuo je Domazet.

Govorio je i o situaciji kada je 1991. nakon napada na Banske dvore pao u nemilost predsjednika dr. Franje Tuđmana. Domazet je bio optužen da je znao da će se taj napad dogoditi. Rekao je kako je njegova diskreditacija bio plan složen u Beogradu.

- Kada nisu uspjeli u 14 dana okupirati Hrvatsku, trebalo je prijeći na otvorenu agresiju. Međutim u to vrijeme Tuđman pobjeđuje na diplomatskom području. U vojnom vrhu je došlo do prijepora. I tog 7. svibnja je bio sastanak vojnog vrha u Beogradu za koji su pripremili šampanjac jer su očekivali da će Tuđman biti ubijen. Kad im to nije uspjelo, morali su se usredotočiti na nešto drugo, a to sam bio ja. Za njih sam bio preopasan jer sam puno toga znao. A i u HDZ-u je bilo onih koji su priželjkivali moju diskreditaciju - rekao je Domazet. Nakon godine dana nemilosti, Tuđman ga angažira kao jednu od vodećih osoba u akcijama Oluja i Bljesak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu