Obavijesti

News

Komentari 95

'Donesene su važne odluke, ali nisam potpuno zadovoljan'

'Donesene su važne odluke, ali nisam potpuno zadovoljan'
2

Povodom Vladinih 100 dana premijer Zoran Milanovć će putem društvenih mreža odgovarati na pitanja građana. Najviše ih je zanimalo: Kada će nam biti bolje?

VIDEO

Građani su premijeru Zoranu Milanoviću putom Facebooka i Twittera postavili već više od 1000 pitanja, a mogli su ih postavljati sve do podneva, piše HRT. Premijer će povodom 100 dana svoje Vlade, u ponedjeljak uživo u videoprijenosu odgovarati na postavljena pitanja. Prednost imaju kraća pitanja do oko 15 sekundi, fotografije s pitanjima i izravna pisana pitanja. 

Među brojnim raznolikim pitanjima, ipak je najviše građana postavilo kratko pitanje - Kada će nam biti bolje?

Nešto prije 13 sati na Vladinom Facebook profilu osvanula je fotografija na kojoj se zahvaljuje građanima na podršci u prvih 100 dana. Obavijestili su i kako su građani ukupno postavili 1004 pitanja. Premijer Milanović će u videoprijenosu odgovarati na najčešća pitanja. 

'Nisam potpuno zadovoljan'

Milanović je u intervju za Jutarnji list povodom 100 dana Vlade rekao kako nije potpuno zadovoljan odnosom očekivanja i odrađenih planova te da ga ne zadovoljava puka činjenica da je Hrvatska zadržala kreditni rejting. Istaknuo je kako je Vlada učinila sve što je stvarno bilo potrebno, no podsjetio kako su na vlasti tek tri mjeseca te da je Vlada tek na početku. Milanović smatra kako je bilo normalno za očekivati da će se rejting Vlade još spuštati. 

- Nismo ovdje da bismo brinuli o rejtingu nego rješavali probleme za koje smo dobili mandat - poručio je premijer. Najavio je osnivanje posebnog Vladinog povjerenstva za željeznice koje će on osobno voditi, a u kojem će sjediti ministri, ali i neovisni stručnjaci.

Istaknuo je da zbog specifičnih okolnosti smatra više nego opravdanim da u NO Ine sjednu njegova dva najbliža suradnika, Radimir Čačić i Slavko Linić. 

- Načelno nismo za političare u nadzornim odborima, ali kod Ine ćemo napraviti iznimku jer se radi o poduzeću koje je strateški važno za Hrvatsku, a koje je, nažalost, u zadnjih sedam, osam godina postalo simbolom svih nezakonitosti i opačina hrvatske politike - zaključio je Milanović. 

''Ministri rade svoj posao''

Komentirao je i tvrdnje nekih sindikata da je Vlada iznevjerila radnike i navode da neki ministri ne pokazuju dovoljno suosjećanja prema ljudima bez posla te poručio kako svaki ministar obavlja svoj posao i ono što je u njegovoj nadležnosti. Naglasio je kako je stav Vlade oko Zakona o radu čvrst te da neće bit odstupanja. 

O brodogradilištima je rekao kako posao još nije završen i istaknuo kako će brodogradnja sigurno ostati u Hrvatskoj. 

- Posao neće biti završen dok ne riješimo Brodotrogir i 3. maj. Po nama, riječko brodogradilište ima sasvim pristojnu perspektivu. U Trogiru postoji prostor i za brodogradnju i neke druge gospodarske aktivnosti - rekao je Milanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku