Obavijesti

News

Komentari 76

U dopisu je Brkić ministar: 'To je bila nenamjerna pogreška...'

U dopisu je  Brkić ministar: 'To je bila nenamjerna pogreška...'
1

Radi o izoliranom slučaju i nenamjernoj pogrešci djelatnika koji je izrađivao dostavnu listu te je pogrešno protumačio podatke iz medija, stoji u objašnjenju

VIDEO

Iako javnost čeka konačnu odluku vladajućih oko novog ministra branitelja, čini se da je on već poznat.

Sudeći prema dopisu koji je na brojne adrese odaslan iz Ministarstva gospodarstva novi ministar branitelja je HDZ-ov kandidat - Milijan Brkić, javlja Radio Rijeka.

Hrvatski premijer Tihomir Orešković je prije nekoliko dana u Bruxellesu izjavio: "Nadam se da ću imati par kandidata. Kada izaberemo ministra branitelja, onda ću vam to iskomunicirati." 

Zasad je poznato nekoliko imena, osim Brkića, tu je i kandidat vukovarskih branitelja -  Branko Borković te kandidat Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba i Zagrebačke županije - Stjepan Šterc.

Od obećane premijerove komunikacije barem zasad, ništa, a ministar branitelja je, čini se, poznat još od 3. ožujka.

d16a09cc3abee9531b7221d10ab3f37347166244

'Isprike svima, bila je to nenamjerna pogreška djelatnika'

Nakon što su svi mediji prenijeli sporan dopis, javila se i Agencija za investicije i konkurentnost koja se ispričala na pogrešci.

- Radi se o dopisu 'Dostave očitovanja o normativnoj upotrebi pečata za pravne ili fizičke osobe', a kojeg je, kao što je to uobičajeno,  pripremala Agencija za investicije i konkurentnost, u sklopu svojih redovnih aktivnosti vezanih uz poboljšanje poslovne klime.  Ovim putem željeli bismo Vas obavijestiti kako se radi o izoliranom slučaju i nenamjernoj pogrešci djelatnika koji je izrađivao dostavnu listu te je pogrešno protumačio podatke iz medija u trenucima sastavljanja iste. Zbog omaške u izradi dostavne liste navedenog dopisa  Agencija za investicije i konkurentnost upućuje ispriku Ministarstvu gospodarstva i cjelokupnoj javnosti - stoji u priopćenju Agencije za investicije i konkurentnost kojeg potpisuje Andrea August, pomoćnica ravnatelja.

Panenić: Pokrenuo sam internu istragu

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je u srijedu novinarima kako je tehničkom greškom potpisao dopis u kojem stoji da je kandidat HDZ-a Milijan Brkić postavljen na mjesto ministra branitelja, te kako je isprika već poslana, a da je riječ o izoliranom slučaju i nenamjernoj pogrešci djelatnika koji je izrađivao dostavnu listu. 

- Pokrenuo sam internu istragu kako bi se utvrdila točna odgovornost. To je na dostavnoj listi skroz na kraju, tako da ja jesam bio potpisao prvu stranicu gdje je sadržaj teksta, a dostavnu listu stvarno nisam pregledavao, potrebno je utvrditi točno tko je krivac za to pa ćemo poduzeti i mjere oko toga - rekao je Panenić novinarima prije početka sjednice Gospodarsko socijalnog vijeća (GSV). 

U kratkom razgovoru sa novinarima, Panenić je zbog spomenute tehničke greške ponovno izrazio svoju ispriku kako javnosti tako i Milijanu Brkiću, napominjući kako sve to "nije bilo namjerno, niti je bilo prejudicirano bilo kakvo rješenje vezano za spomenuti slučaj".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu