Obavijesti

News

Komentari 89

'Da nismo smatrali da je policija pogrešno klasificirala djelo, ne bismo sad pokretali postupak'

'Da nismo smatrali da je policija pogrešno klasificirala djelo, ne bismo sad pokretali postupak'

Tučnjavu na Platku, u kojoj su tri MMA borca pretukla HGSS-ovce i ljude koji su stali u njihovu obranu, policija je okarakterizirala kao remećenje javnog reda i mira, naročito drsko ponašanje. DORH pokreće istragu

VIDEO

Tijekom sjednice Odbora za pravosuđe MOST-ov zastupnik Marin Miletić upitao je glavnu državu odvjetnicu Zlatu Hrvoj Šipek o nasilju na Platku kada je MMA borac nogom u glavom udario HGSS-ovca. Navedeni događaj policija je najprije okarakterizirala kao prekršaj, a Miletića je zanimalo kakva je inače komunikacija između policije i DORH-a.

- Općinsko državno odvjetništvo je preuzelo izvide od policije i sada ih samo provodi - istaknula je Hrvoj Šipek, a dodatno pojašnjenje dao je njezin zamjenik Darko Klier.

Pogledajte snimku zbog kojeg DORH provodi izvide

Pokretanje videa...

tučnjava na platku 01:24

'Da nismo smatrali da je policijska kvalifikacija pogrešna, ne bismo krenuli u postupak'

- Čim je dobilo izvješće od policije, Državno odvjetništvo je poduzelo daljnje radnje. Upravo sada se obavljaju dokazne radnje, ispituje se oštećenik, određuje se vještačenje, ispituje se liječnica Hitne pomoći koja je prva došla na mjesto.

- Što se tiče komunikacije policije i Državnog odvjetništva i je li ona u konkretnom slučaju bila adekvatna ili ne, procijente sami. Načelno je uređena zakonom i protokolom o suradnji. Policija je ovlašteni tužitelj u prekršajnom postupku, a u konkretnom slučaju, da Državno odvjetništvo nije smatralo da je takva kvalifikacija pogrešna, sigurno ne bi krenulo u postupak. Po našem mišljenju, radi se o pokušaju teške tjelesne ozljede - poručio je Klier.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.