Obavijesti

News

Komentari 251

Ubojici su oružje oduzimali zbog nasilja u obitelji. Žrtve je ubio kineskom verzijom kalašnjikova

Ubojici su oružje oduzimali zbog nasilja u obitelji. Žrtve je ubio kineskom verzijom kalašnjikova

Policija u Šibeniku objavljuje detalje četverostrukog ubojstva. Radi se o mučnom slučaju u kojemu je vlasnik tvrtke u stečaju ubio bračni par, dva muškarca i sebe...

VIDEO

U podne policija objavljuje detalje na konferenciji za medije PU Šibensko-kninske.

POGLEDAJTE VIDEO: Detalji ubojstva

Pokretanje videa...

Detalji ubojstva 01:18

- Dat ću vam kronologiju cijelog slučaja. U 12 sati i 56 minuta smo zaprimili dojavu da je u Vodicama u Mercedesu pronađen mrtav muškarac. Našli smo ga s prostrjelnim ranama. Hitna pomoć nas je obavijestila o još tri mrtva čovjeka na Južnoj magistrali. Utvrđeno je da imaju prostrijelne rane. Za počiniteljem je raspisana tjeralica - rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

- Za vrijeme očevida u 18:22 dobili smo dojavu da je na području Vodica viđeno vozilo. U tom vozilu je bilo mrtvo tijelo osumnjičenog - dodao je.

- Utvrdili smo da je koristio oružje kalibra 7.62, kineska verzija kalašnjikova. Ubio je troje ljudi kraj Šibenika i onda autom ubijenog 60-godišnjaka krenuo prema Vodicama. Parkirao je ispred trgovine oštećenog 47-godišnjaka. Kad je izašao, iz istog oružja je ispalio metke u njega. Onda je krenuo Škodom van Vodica i 2 km i ubio se iz istog oružja. Osim tog oružja, utvrdili smo, posjedovao je pištolj, pušku s optikom i 302 komada streljiva - zaključio je načelnik  te dodao da je motiv ubojstva bio poslovne naravi.

- Na mjestima ubojstva, kod skladišta na Ražinama smo našli 16 čahura automatskog oružja, a u automobilu 47-godišnjaka 21 čahuru - rekao je.

Dodao je kako je kalašnjikov ubojica posjedovao ilegalno. 

- Ubojica je bio lovac, ali ovo oružje nije imao ilegalno. Oduzeto mu je zbog prekršaja i to nasilja u obitelji 2009. - rekao je.

- Razveo se od supruge nad kojom je počinio prekršaj. Kasnije su mu vratili oružje 2014., ali mu je 10. rujna 2018. zbog kaznenog djela prijetnje oružje opet oduzeto - dodao je načelnik.

- Ta prijava za prijetnju nema veze s ovim događajem, radilo se o međususjedskim odnosima - dodao je.

Prijatelji o Koloperu: 'Sve mi je u životu omogućio. Nitko nije ni pomislio da će likvidirati ljude'
Prijatelji o Koloperu: 'Sve mi je u životu omogućio. Nitko nije ni pomislio da će likvidirati ljude'

O svemu se oglasio i DORH.

Objavu DORH-a prenosimo u cijelosti:

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku postupa povodom obavijesti da je 30. siječnja 2021. u Vodicama ubijen hrvatski državljanin (1974.) i da su u Ražinama ubijena hrvatska državljanka (1960.) i dvojica hrvatskih državljana (1959. i 1979.), a radnje poduzimaju dvojica zamjenika županijske državne odvjetnice. Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske, Službe kriminalističke policije, proveo očevid u Vodicama, na mjestu gdje je u osobnom automobilu pronađeno tijelo hrvatskog državljanina (1974.) te je dosadašnjim očevidom utvrđeno kako je ubijen s više hitaca iz automatskog oružja.

Policija čuvala i majku ubijenog Tedija Slamića: 'Uzeo mi je sina, ne znam kako će mi unuci dalje'
Policija čuvala i majku ubijenog Tedija Slamića: 'Uzeo mi je sina, ne znam kako će mi unuci dalje'

Očevid je nastavljen 31. siječnja 2021. u krugu Policijske uprave šibensko-kninske na osobnom automobilu žrtve ubojstva. Drugi očevid provodi zamjenik županijske državne odvjetnice u ŽDO-u Šibenik u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske, Službe kriminalističke policije, u poslovnom objektu u Ražinama u kojem su pronađena tijela žene i dvojice muškaraca te je dosadašnjim očevidom utvrđeno da su ubijeni s više hitaca iz automatskog oružja. Očevid je započeo 30. siječnja 2021. i nastavljen je 31. siječnja 2021. Budući da je policija u međuvremenu na širem području Vodica pronašla tijelo hrvatskog državljanina (1964.) za kojeg se sumnja da je počinio ubojstvo četiri osobe, i osobni automobil u vlasništvu žrtava ubojstva, na mjesto događaja je izašao dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice te je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave šibensko-kninske obavio očevid.

Utvrđeno je da je navedeni muškarac počinio samoubojstvo automatskim oružjem. Dežurni zamjenik naložio je da se sva tijela prevezu na Odjel patologije Opće bolnice Šibenik te je dao nalog stalnom sudskom vještaku sudske medicine da obavi pregled i obdukciju tijela priopćeno je iz DORH-a.

Podsjetimo, u Vodicama je ubijen 47-godišnji šibenski poduzetnik Tedi Slamić. U Šibeniku su ubijeni 42-godišnji poduzetnik Toni Šparada, 62-godišnja stečajna upraviteljica Radojka Danek i njezin 63-godišnji suprug. Osumnjičeni 57-godišnji ubojica Branko Koloper preksinoć je pronađen mrtav.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 251
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u