Obavijesti

News

Komentari 22

Dosad najveće uvrede: 'Donald Trump je blebetalo i varalica'

Dosad najveće uvrede: 'Donald Trump je blebetalo i varalica'
1

Njegova obećanja vrijede koliko i diploma na Trumpovu sveučilištu. On misli da su Amerikanci naivni", rekao je republikanski kandidat na predsjedničkim izborima 2012. Mitt Romney

VIDEO

Republikanski kandidat na predsjedničkim izborima 2012. Mitt Romney poveo je u četvrtak još jednu kampanju ne bi li spriječio pobjedu Donalda Trumpa na predizborima prije nego bude kasno, ali neki konzervativci su se već pomirili s tom mogućnosti.

Šok od superutorka, kada je taj poslovni čovjek pobijedio na 7 od 11 predizbora, potaknuo je zastupnike i uglednike republikanske stranke da počnu uvjeravati birače kako Donald Trump nije nikakav spasilac konzervativnog pokreta i promicati nekog drugog kandidata, senatora Floride Marca Rubija, senatora Teksasa Teda Cruza ili pak guvernera Ohija Johna Kasicha.

Prošla dvojica republikanskih kandidata za Bijelu kuću, John McCain 2008. i Mitt Romney 2012. javno su se usprotivila ovom favoritu na izborima 2016.

"Donald Trump nam govori da je jako, jako pametan. Bojim se da je u vanjskoj politici jako, jako 'nepametan'", rekao je Romney u govoru u Utahu.

Mitt Romney je ocijenio da bi izbor milijardera za predsjedničkog kandidata osigurao pobjedu demokratkinje Hillary Clinton u studenome. Upozorio je na nejasnoću i nedosljednost u prijedlozima nekretninskog magnata, predviđajući da će oni prouzročiti recesiju.

Napose se zadržao na Trumpovoj osobnosti, njegovu "nepoštenju", "pohlepi", "mržnji prema ženama" i njegovu prostaštvu.

"Donald Trump je blebetalo i varalica. Njegova obećanja vrijede koliko i diploma na Trumpovu sveučilištu. On misli da su Amerikanci naivni", rekao je, smjerajući na sada već bivšu ustanovu protiv koje su tužbu podnijeli bivši studenti.

Milijarder je od 1. veljače pobijedio na 15 predizbora. Vremenski plan predizbora zamišljen je tako da će od 15. ožujka vodeći kandidat biti gotovo siguran u nominaciju: većina država poput Floride dodijelit će sve svoje delegate pobjedniku, što će svaku prednost učvrstiti u smjeru tražene apsolutne većine.

Republikanski kandidat 2008. John McCain se u četvrtak svrstao uz Romneyja, pozivajući Amerikance da "dobro razmisle o osobi koju bi htjeli vidjeti kao glavnog zapovjednika i vođu slobodnog svijeta".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21