Obavijesti

News

Komentari 26

Dragovan: Bajiću, istražite kako je Kosor stekla stan!

Dragovan: Bajiću, istražite kako je Kosor stekla stan!
7

Igor Dragovan (SDP) kaže kako za razliku od HDZ-a u SDP-u nema nedodirljivih. Zatražio je da se istraži kako je Kosor došla do stana gdje živi

VIDEO

SDP-ov zastupnik Igor Dragovan ističe da o stavovima premijerke Kosor o korupciji najbolje govore činjenice da su joj ministri i podpredsjednici Vlade pod istragom, a uprave javnih poduzeća u Remetincu. Dragovan je pozvao glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajić da utvrdi zakonitost pod kojim je Kosor stekla stan u kojem ona sada živi.
- Za razliku od HDZ-a u SDP-u nema nedodirljivih pred zakonom - zaključio je Dragovan komentirajući kaznenu prijavu protiv stranačkog kolege Zvonimira Mršića. Premijerka Kosor apsolutno podržava prijedlog SDP-ovca Dragovana da se istraži kako je stekla stan u kojem danas živi. Zanimljivo joj je i što SDP-ovac Igor Dragovan nije dopustio novinarska pitanja na temu koja ih, kaže, očito zabrinjava.
- Neka se sve istraži, neka Državno odvjetništvo odgovori na sva pitanja. No, ovo je pokušaj, kako se u žargonu kaže 'okretanje pile naopako' tako da se problem koji imaš prebaci na tuđa leđa - izjavila je Kosor. Čini joj se da dobivamo odgovore na pitanje zašto SDP ne želi podržati novi Bajićev mandat.
- Stav Vlade je da nema nedodirljivih u borbi protiv korupcije bez obzira je li netko član SDP-a ili HDZ-a. Ne znam jesu li možda u SDP-u mislili da bi se to moralo odnositi smo na jednu grupaciju stranaka, a na drugu ne - kazala je. Ponovila je da su Mršić, ali i svi drugi koje se istražuje nevini dok se u sudskom procesu ne dokaže suprotno.
Nenada Stazića (SDP) je na saborskom aktualcu zanimalo predlaže li premijerka ponovno Mladena Bajića za glavnog državnog odvjetnika kako bi je slušao kao što je to bio slučaj sa Ivom Sanaderom. Podsjetio je da su sve afere do sada otkrivali mediji, a ne policija i Državno odvjetništvo. Ustvrdio je i da su sve istrage pokrenute protiv kadrova koji su otpisani iz HDZ-a poput Berislava Rončevića i Damira Polančeca.
- Ne bojim se nikoga i ničega pa ni vas - uzvratila mu je Kosor. Ponovila je da će borba protiv korupcije ići do posljednjeg daha bez obzira na političku stranku.
- Kada brišete pod s ljudima, zašto niste prvo pomeli ispred svog praga i onda se možete obratiti drugima. Zašto niste spomenuli pomoćnika bivšeg ministra Lučina koji je osuđen na godinu i 11 mjeseci zatvora, Vrhovnika, a niste spomenuli ni Mršića protiv kojeg je podignuta prijava - odrezala je Kosor i zaradila pljesak vladajuće većine. Predložila je zastupnicima da se ljude ne uništava prije nego budu osuđeni, ako za njih postoji sumnja. Davor Brernardić (SDP) kazao je da je Vlada u šest mjeseci koliko joj je na čelu Jadranka Kosor uvela samo harač.
- Smatram da nikome ništa nisam uzela, trudim se da Hrvatskoj bude bolje - rekla je Kosor. Kazala je i da tijekom donošenja tih teških odluka noćima nije mogla spavati. SDP-ovci su Vladu i premijerku prozvali i zbog teške gospodarske situacije te napominjali da se od smjena Sanaderovih ljudi u Hrvatskoj ne živi.  Potpredsjednik Vlade i ministar Božidar Pankretić rekao je kako će nakdande za poplavljena područja isplatiti nakon procjene štete. Najavio je i izgradnju nasipa za obranu Metkovića. Čeka se građevinska dozvola, a za projekt je osigurano 50 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe