News

Komentari 442

Drama do kraja: Milanović vodi i dalje, Kolinda ga prati u stopu

Drama do kraja: Milanović vodi i dalje, Kolinda ga prati u stopu

Najnoviju izbornu anketu je provela agencija 2x1 komunikacije, a prema njoj Milanović vodi za malo više od dva posto pred Kolindom Grabar-Kitarović

Prema najnovijim istraživanja agencije 2x1 komunikacije, u vlasništvu Roberta Bosaka, Zoran Milanović vodi za malo više od dva posto. Bosak koji je jedini od svih agencija bio najbliži rezultatu prvog kruga predsjedničkih izbora - ispitao je zasebno birače Miroslava Škore i to njih tisuću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rezultati tog istraživanja kažu da će za Kolindu Grabar-Kitarović glasovati 65 posto Škorinih birača, ali i da 35 posto neće. Naime, tih 65 posto joj nije dovoljno za pobjedu jer bi trebala pridobiti 85 posto da bi rezultat sa SDP-ovim kandidatom bio izjednačen.

Naime, kako navodi Bosak, da i cijela dijaspora (njih 30 tisuća na izlaznost od 60 posto) glasa za nju opet bi bila u zaostaku od 1 posto.

Na kraju ističe kako ankete u petak, pred samu izbornu šutnju, pokazuju isti omjer kao i u ponedjeljak pred prvu debatu. Zoran Milanović tako dobiva 50,71 posto, Kolinda Grabar-Kitarović 49,29 posto glasova.

Najčitaniji članci