Obavijesti

News

Komentari 60

Drama: Muškarac zaključao ženu u napuštenu trgovinu

Drama: Muškarac zaključao ženu u napuštenu trgovinu
9

Žena je dozivala upomoć, a čuo ju je muškarac koji u blizini prodaje mirisne štapiće. Policiji je objasnila da ju je zaključao nasilni nevjenčani suprug

VIDEO

Nesvakidašnja drama odigrala se u subotu ujutro u samom središtu Osijeka, ispred katedrale. Nitko nije vidio kada je nepoznati muškarac silom dovukao nepoznatu ženu do napuštenog poslovnog prostora u centru grada, otključao katanac, ugurao je unutra i potom ponovo zaključao te otišao. Očajna i uplašena žena provela je sate u hladnom i mračnom prostoru, a od ulične vreve dijelilo ju je samo napuklo staklo oblijepljeno slojevima plakata i reklama. 

Možda je i dozivala upomoć, ali ju nitko nije čuo, sve dok u mali prostor na ulaznim vratima te napuštene trgovine nije stao Jovan Ilinčić zvani Đaki koji tu gotovo svakodnevno stoji i prodaje svoje mirisne štapiće.

 - Tek sam stigao i otvorio torbu s mirisima kad mi je neka žena iz unutrašnjosti trgovine rekla da joj pomognem. Nisam je vidio jer je sve oblijepljeno plakatima. Rekla je da je zaključana u taj prostor protiv svoje volje, da je uplašena i da joj je hladno te me zamolila da pozovem njenu kći ili prijateljicu ili policiju da dođu po nju. Kćer se nije javljala na mobitel, prijateljica je rekla da ne može doći po nju, pa sam nazvao policiju. Policija je brzo došla i pozvala vatrogasce da obiju katanac na vratima - kazao je Đaki koji je sa ženom razgovarao preko vrata kako bi ju smirio. 

Izletjela je van s masnicama na oku

U tamnom i smrdljivom prostoru žena srednjih godina koja se zove Ružica (55) iz Osijeka je, čekala je vatrogasce da je puste na slobodu. Čim su razvalili katanac, ona je izletjela van, sva blijeda u licu, sa vidljivim masnicama ispod oka.

 - To mi je učinio nevjenčani partner. On je u zadnje vrijeme nasilan prema meni. Od listopada prijeti da će me ubiti, zapaliti i svašta. Svako malo me tuče, ali po tijelu i bubrezima, da se ne vidi, ali sinoć je došao u moj stan i počeo me tući po licu. On ima psihičkih problema i tablete za živce pije s alkoholom pa se ponekad pogubi. Sinoć mi je prijetio da će me zapaliti i počeo mi je paliti odjeću upaljačem. Zapovijedao mi je kao robu da mu dam jesti i skuham kavu. Nije htio izaći iz mog stana nego nas je još i zaključao, uzeo moje ključeve i bacio. Vikao mi je 'droljo, naučit ću te ja pameti'. Susjedi su čuli, ali nitko ništa nije učinio da mi pomogne. Ja sam već bila na rubu snaga pa sam mu vikala da me ubije - pričala je policajcima uznemirena Ružica rekavši da joj je partner Branko (53) kojega mnogi Osječani znaju po tome što prosjači po ulicama, uglavnom u centru grada. 

Prostorom se nelegalno služe beskućnici

Nakon sinoćnje agonije u stanu, Branko je Ružicu ujutro rano probudio i natjerao da pođe sa njim. Imao je ključ od katanca postavljenog na napuštenom lokalu u centru grada jer se tim prostorom nelegalno služi nekolicina beskućnika i prosjaka. Doveo ju je u taj prostor, ugurao unutra i zaključao te otišao prositi nekoliko desetaka metara dalje, na trg. Vidio je kada je policija stigla ispred lokala i kada su razrezali katanac pa je pobjegao. Nesretnu je ženu policija odvela u postaju na saslušanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...