Drama na Krapnju: 'Hvala vam jer smo morali otkazati turnir!' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 4

Drama na Krapnju: 'Hvala vam jer smo morali otkazati turnir!'

Drama na Krapnju: 'Hvala vam jer smo morali otkazati turnir!'
8

Volonteri na otoku Krapnju objavili su kako su morali odustati od malonogometnog turnira jer je igralište zatrpano umjetnom travom i smećem. Nadležni odgovaraju: Ne brinite, turnira će biti

VIDEO

Dragi prijatelji i ljubitelji malog baluna, obavještavamo vas da je prethodno najavljeni 5. malonogometni turnir “Krapanj Kup 2019” otkazan zbog operativno-tehničkih razloga, objavili su aktivisti s Krapnja koji posljednjih šest godina organiziraju ljetne sportske i društvene aktivnosti na ovome otoku.

U službenom priopćenju volonteri iz Grupe sportskih i društvenih aktivnosti otoka Krapnja prozvali su Mjesni odbor Krapanj za ometanje njihovih aktivnosti, ali i to što je dio otoka uz samo igralište doslovce zatrpan građevinskim otpadom. Ružna slika smeća i otpadne šute zaostala je još od proljetnog uređenja šetnice oko cijelog otoka, a sami stanovnici, vikendaši i gosti otoka već u lipnju su se pitali zašto se to smeće ne odvozi.

- Mjesni odbor Krapanj poprilično dobro je upoznat s volonterima tj. i njihovim radom kroz zadnjih šest godina. Znajući da nam samo igralište može služiti za održavanje turnira i na prijedloge mnogih da umjetnu travu (ako je tako možemo nazvati) koja je došla iz grada Zagreba u najblaže rečeno derutnom stanju, te da i laici znaju kako se postavlja umjetna trava, oni (MO) tu istu unose pomoću malog bagera preko ograde i ona tu ostaje do dana današnjeg u rolama te samim tim onemogućuje djeci, bez obzira na turnir, igranje na igralištu - upozoravaju članovi grupe, te nastavljaju:

- Tvrtka koja je gradila šetnicu oko otoka Krapnja, prostor oko igrališta iskoristila za odlaganje raznog i teškog građevinskog materijala, vozila i dr. za projekt privatnih investitora, pa je u pitanje dovedena sigurnost najviše naših malih posjetitelja (djece) i svih sudionika, te aktera turnira. Samim tim i nama kao organizatorima bi bilo izrazito neugodno i “jadno” dovesti posjetitelje i sudionike na ovakvo mjesto koje više sliči centru gospodarenja otpadom. Kako Organizacijski odbor turnira pa čak i TZ Krapanj-Brodarica, kojima se ovim putem srdačno zahvaljujemo, nisu uspjeli postići dogovor s mjesnim odborom da zatraži od izvođača radova da osigura tehničke i sigurnosne uvjete za održavanje popriličnog važnog događaja “Kulturnog ljeta” na otoku Krapnju - upozoravaju krapanjski volonteri, te dodaju kako je ovim postupcima "neopisivno uništen njihov san jer se dirnulo u nešto što ima veliku i povijesnu tradiciju, a oni su potrošili svoje slobodno vrijeme pripremajući se za sve ovo mjesecima i mjesecima"

- Možemo samo reći “SRAM VAS BILO”! Duboko se ispričavamo svima poradi otkazivanja turnira ove godine i svim srcem ćemo nastojati održati nanovo oživljenu tradiciju krapanjskog malog baluna. Živimo u nadi da ćemo se vidjeti dogodine jos bolji i jači…. - zaključili su razočarani organizatori, koji su za 24sata kazali kako će pokušati organizirati druge aktivnosti, od dječje olimpijade do karaoka i izložbe, no da za turnir ove godine nema nade. Posebno im je žao, kažu, malih igrača koji su igrali revijalne utakmice i ovaj im je turnir puno značio.

Iz mjesnog odbora nam odgovaraju: sve će biti u redu.

- Ne sekirajte se, bit će to sve u redu i "Krapanj kup 2019." će biti održan - kaže predsjednik Mjesnog odbora Krapnja Dalibor Garma.

On je Mjesni odbor Krapnja preuzeo tek u travnju, tako da još, kako nam kaže, nije ovladao situacijom. Član je HDZ-a, koji je na vlasti i u Šibeniku, no ta činjenica, tvrdi, ne pomaže puno.

- Kad god se nešto radi, uvijek postoje ljudi kojima se to ne sviđa i koji se bune. Mi smo svjesni određenih problema, ali oni se sad previše naglašavaju - kaže Garma.

On je, kaže, imao sastanak s nadležnim pročelnikom u Gradu Šibeniku i siguran je da će za kroz tjedan dana problem biti riješen.
Iz Grada Šibenika obećali su brzi odgovor na novinarski upit. Čude se što su prozvani zbog stanja umjetne trave, jer Grad ni Mjesni odbor nemaju ništa s njenim dovoženjem, kao i zbog ostalog smeća za koje su prozvani. Grad je oko Krapnja uređivao šetnicu i nema ništa s gredama i ambalažom za boje s fotografija... Kako god, bit će posla za Komunalno redarstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem
IZ MINUTE U MINUTU

Globalni IT raspad: Kvarovi pogodili i Hrvatsku. MORH i Oružane snage nemaju problem

Brojne kompanije diljem svijeta, uključujući zračne luke, banke, medijske kuće i zrakoplovne tvrtke prijavljuju tehnološki kvar zbog kojih im ne rade računala, a brojne usluge su im obustavljene
Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)
TUGA U SLAVONIJI

Tragedija kraj Požege: Na bazenima se utopio dječak (13)

Iz policije su kratko izvijestili javnost o nesreći te dodali kako slijedi detaljan očevid. Više informacija o uzrocima nisu mogli iznijeti