Obavijesti

News

Komentari 76

Drama u Kuršancu: 'Dvaput se zabio u nju i otkinuo joj noge'

Drama u Kuršancu: 'Dvaput se zabio u nju i otkinuo joj noge'
3

Suprug Zlatko je vidio auto kako juri prema njima i, u posljednji čas, uspio odgurnuti kolica te spasiti sina od naleta i teških ozljeda ili čak smrtnog ishoda. Nažalost, supruzi nije mogao pomoći

VIDEO

Bilo je prestrašno. Doletio je velikom brzinom, udario u nju i prikliještio je uz ogradu. Krvi je bilo posvuda, prepričao je prizor koji nikad neće zaboraviti očevidac Miro Kalanjoš.

Jagoda Ignac (21) u subotu navečer hodala je Zagrebačkom ulicom u međimurskom naselju Kuršanec. Taman je popustila popodnevna žega te je mlada majka izašla u šetnju sa suprugom Zlatkom i četverogodišnjim sinom. Dječaka su vozili u kolicima koja je gurao Zlatko. Odjednom je doletio 38-godišnji pijani vozač iz Kuršanca i njihove živote pretvorio u potpuni pakao.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:20

Vozač se neprilagođenom brzinom dovezao tamnoplavom Opel Vectrom i udario autom nesretnu ženu te joj noge prignječio u betonski rub ograde. Policija je utvrdila da je vozač u trenutku naleta imao 1,06 promila alkohola u organizmu.

'Vidio sam auto kako juri na nas' 

- Mi smo samo stajali, a on se dva puta zabio u nju. Ne mogu vam opisati koliko sam tužan jer joj nisam mogao pomoći. Sve se dogodilo u sekundi. Još sam u šoku - ispričao je za Međimurske novine Jagodin suprug Zlatko.

'Ženi je otkinuo nogu, ubacio u rikverc i ponovno je pregazio'
'Ženi je otkinuo nogu, ubacio u rikverc i ponovno je pregazio'

On je vidio auto kako juri prema njima i, u posljednji čas, uspio odgurnuti kolica te spasiti sina od naleta i teških ozljeda ili čak smrtnog ishoda. Nažalost, supruzi nije mogao pomoći, u nepuna 24 sata ostala je bez obje noge. Desnu nogu izgubila je na mjestu događaja. Iako su liječnici u Županijskoj bolnici Čakovec dali sve kako bi pokušali spasiti drugu nogu, ozljede su bile preteške. Morali su je amputirati.

'Ubacio u rikverc i opet je pregazio' 

Mještani naselja u kojemu žive i ozlijeđena žena i pijani vozač koji joj je ugrozio život i zdravlje još su u šoku. Kako kažu, nešto tako strašno nikad ranije nisu doživjeli.

- Nakon udarca vozač je završio u polju. Nesretnoj ženi je jedna noga ležala otkinuta kraj ograde, a druga se jedva držala za tijelo. Još i sad se vidi krv na mjestu nesreće - ispričao je detalje nesreće Kalanjoš.

Dodao je da je žena imala dijete u kolicima, koje su nekako u zadnji trenutak uspjeli prebaciti preko ograde.

- Dijete je moglo biti mrtvo da ga nisu maknuli od nje. Sve se dogodilo u trenutku, kao u nekom filmu. Zatim je vozač okrenuo puni volan i vožnjom unatrag ponovno udario u nju. Onda je pobjegao. Kasnije ga je pronašla policija kad je obavljala očevid. Još mi je i sad teško povjerovati u sve to - i dalje vidno potresen pričao je Kalanjoš.

Odgurnula kolica, spasila bebu: Amputirali su joj i drugu nogu
Odgurnula kolica, spasila bebu: Amputirali su joj i drugu nogu

Mještani naselja su zgroženi ovom nesrećom, a mnogi misle da je vozač drugi put vožnjom unatrag namjerno udario u Jagodu. Neki smatraju da je pozadina svega raniji sukob dvaju obitelji, no nitko nije o tome ništa podrobnije mogao reći. Svekru nesretno stradale žene je obijesni vozač navodno susjed.

Ima ozljede opasne po život 

- Nakon nesreće sin je otišao do njega da ga pita zašto je pobjegao i nije pružio prvu pomoć stradaloj ženi. Ovaj mu je pak počeo prijetiti štapom. Članovi njegove obitelji prijetili su motornom pilom i oružjem. Bojali su se da se mi ne dođemo osvetiti. Policija bi trebala istražiti je li vozač doista dva puta udario u snahu. Ja nisam bio tamo, ali kažu da je otišao u rikverc i onda se još jedanput zabio u nju - rekao je svekar ozlijeđene Jagode za Večernji list. Nesretna žena se nalazi na Odjelu intenzivne njege u čakovečkoj bolnici, a njezine su ozljede okvalificirane kao teške ozljede opasne po život.

Kako je izvijestila PU međimurska, ova teška prometna nesreća bile je oko 20.40 sati, a nesretna žena je stajala uz rub kolnika u trenutku naleta. Vozača su uhitili te je u ponedjeljak još bio na kriminalističkom istraživanju. Nakon završetka protiv njega će podnijeti kaznenu prijavu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag