Obavijesti

News

Komentari 24

Drama u TLM-u: 'Prosvjedom na silu žele oduzeti vlasništvo'

Drama u TLM-u: 'Prosvjedom na silu žele oduzeti vlasništvo'
4

Savjetnik vlasnika TLM-a Branimir Lepur tvrdi kako smijenjena Uprava želi silom od trenutnih vlasnika preuzeti vlasništvo nad tvrtkom i 'razbucati' aktualnu Upravu

VIDEO

Povodom sutra najavljenog prosvjeda radnika TLM-a bivši predsjednik Uprave i sadašnji savjetnik vlasnika TLM-a Branimir Lepur održao je konferenciju za novinare na kojoj je za organizaciju 'protestnog mitinga' optužio smijenjenu Upravu TLM-a koja je smijenjena nakon njega.

- Stvara se takva atmosfera, ljude se telefonski poziva i nagovara, savjetuje i prijeti da se odazovu na skup. Jer, kažu, sutra ćemo ih razbucati. Koga? Silom hoće od vlasnika oduzeti vlasništvo. Di oni žive? Nije ovo '45. Zna se kako se što može mijenjati - rekao je Branimir Lepur optuživši izrijekom nedavno smijenjene članove Uprave Marijana Stričevića i Tonča Kandida da stoje iza najavljenog sindikalnog prosvjeda. 

Plaće, kaže Lepur, sigurno nisu razlog najavljenog prosvjeda, jer ih radnici dobivaju uredno. Lepur je konferenciju za novinare sazvao kao savjetnik vlasnika TLM-a Igora Shamisa, međutim, na konferenciji je novinarima priznao da je partner ruskog tajkuna, odnosno suvlasnik šibenskog aluminijaša.

- Na sastanku sa Fuchsom (konzultant češkog investicijskog fonda zainteresiranog za kupnju TLM-a) Shamisa vas je predstavio kao svog partnera. Jeste li u vlasništvu dijela tvornice - pitao je novinar.

- Jesam. Ne dijela tvornice, nego dijela dionica. Iznos je privatno pitanje, kao da me pitate koliko imam novca u novčaniku. Vlasnik sam odnedavno, nema više od mjesec i pol dana. Međutim, to je nešto što mi je ponuđeno od strane Shamisa, moja će odluka biti hoću li to vlasništvo konzumirati ili neću - rekao je Lepur, ustvrdivši da vlasništvo još nije upisano na Trgovačkom sudu i ne može sad reći hoće li ikad biti.

Na upit novinara Lepur je govorio i o tvornici i proizvodnji aluminija. Ustvrdio je da je u prvih šest mjeseci ove godine tvornica napravila 66 milijuna kuna gubitaka, ali i da nijednu od posljednjih 25 godina nije završila s gubitkom manjim od sto milijuna kuna. Godine 2009., primjerice, preradila je 50.000 tona aluminija i proizvela 157 milijuna kuna gubitka.

- Bez 85 ili 86.000 tona rezultat ne može biti pozitivan, a da bi se proizvelo 86.000 tona, potrebna su sredstva za pokretanje proizvodnje u minimalnom iznosu od 40 milijuna eura - rekao je Lepur, koji je uvjeren da TLM ima mogućnosti izaći iz predstečajne nagodbe, opstati i poslovati pozitivno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina