Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Dramatično u Srbiji: Zbog jake poplave evakuirali 159 ljudi

U selu Sirča kod Kraljeva su se potoci izlizi pa je oko stotinjak domaćinstava pod vodom, kao i voćanjci, vrtovi, plastenici i nekoliko desetaka hektara oranica

Foto: Screenshot/N1
6 komentara

Rijekama i potocima u kraljevačkom kraju u Srbiji narasli su vodostaji, a u Kraljevu, Vrnjačkoj Banji i Trsteniku proglašena je izvanredna situacija, javlja Blic

POGLEDAJTE VIDEO:

U selu Sirča kod Kraljeva su se potoci izlili pa je oko stotinjak domaćinstava pod vodom, kao i voćnjaci, vrtovi, plastenici i nekoliko desetaka hektara oranica. 

- Voda je ušla u obje kuće, ljetnu kuhinju, štalu, a iz plastenika i vrta je sve odnijela. Ne mogu izbaciti blato iz štale. Ovako nikada nije bilo. Taj potok s brda nas je poplavio. Oko tri sata ujutro je počelo nevrijeme i poslije sat vremena je došla nekakva žuta voda. Za čas nas je poplavila - ispričao je Miroslav Jeremić iz Sirče. 

- Ovo je kataklizma. Rijeka je odjednom došla. Poplavila sve i ušla u kuće. Posljednji se put ovo dogodilo 1970-ih godina - prisjetio se Stanoje Bulatović iz Sirče. 

Evakuirano je čak 159 stanovnika, a autobus s 15 putnika se zaglavio na putu do Kragujevca. Srećom, nakon nekog vremena su ga uspjeli izvući. U poplavama nema ozlijeđenih. 

Poplave uništavale u BiH i Hrvatskoj 

Ovog mjeseca dramatično je bilo i u susjednoj BiH. U posljednjih mjesec dana poplave su oštetile čak 220 obitelji, a šteta je milijunska, javlja Avaz. Samo na području Doboj-Jug je poplavljeno stotinjak kuća, u Bosanskoj Krupi i na Cazinu po 40, a desetak u Usori, kao i na Sanskom Mostu. 

Osim u kuće, voda je prodrla u stotine garaža, podruma, štala i drugih pomoćnih objekata. Poplavila je desetke hektara zemljišta i nekoliko poljoprivrednih poduzeća.  

Podsjetimo, zbog obilnih padalina poplave su oštetile naselja i gradove u Hrvatskoj. Tijekom svibnja su poplavili Karlovac, Hrvatska Kostajnica, Duga Resa i okolna naselja. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message