Obavijesti

News

Komentari 38

Draženu Slavici prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora

Draženu Slavici prijeti kazna od tri do 15 godina zatvora
1

Tužitelj je drugog dana iznošenja završnih riječi na suđenju Draženu Slavici, tražio da se Slavicu proglasi krivim te da ga se osudi po zakonu na kaznu zatvora

VIDEO

Zamjenik šibensko-kninskog državnog odvjetnika Zvonko Ivić na kraju iznošenja završnih riječi je zaključio kako je optuženi Dražen Slavica kriv za smrt 12 vatrogasaca, stradalih u kornatskoj tragediji. 

- Njegovo ponašanje čitav taj dan, od izbijanja požara do završetka akcije spašavanja, dovelo je do toga da su stradali vatrogasci. Prekršio je propise i čak da se vatrogascima nije ništa dogodilo, bio bi kriv zbog zaobilaženja tih propisa. Zato od suda tražim da optuženoga proglasi krivim i dosudi mu zakonom propisanu kaznu zatvora - rekao je Ivić. 

I opunomoćenici obitelji stradalih vatrogasaca bili su suglasni s Ivićevim prijedlogom. Međutim, kako je istaknuo odvjetnik Maro Mihočević, u kaznenom postupku protiv Slavice bilo je bitno utvrditi i uzrok stradavanja vatrogasaca. 

- Na žalost, uzrok nismo otkrili, a ovaj sud je odbacivanjem nekih dokaznih prijedloga doveo do toga da se ne otkrije istina. Podsjećam, ovaj postupak je upravo zbog stradalih vatrogasaca i njihovih obitelji, o čijim traumama samo možemo nagađati. I bez obzira na ishod ovoga postupka, obitelji će nastaviti tragati za tim što je uzrok stradavanja njihovih najmilijih - rekao je Mihočević. Na kraju njegova, te izlaganja tužitelja Ivića, rodbina stradalih je zapljeskala kad je spomenuta zatvorska kazna za Slavicu. 

U srijedu će se sudskom vijeću obratiti i Slavičin branitelj Čedo Prodanović. Sud bi nepravomoćnu presudu mogao izreći početkom idućega tjedna, a bude li Slavica proglašen krivim prijeti mu kazna zatvora u trajanju od tri do petnaest godina zatvora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...