Obavijesti

News

Komentari 39

Drogirali ju, zarobili u kovčeg pa ju htjeli prodavati za seks

Drogirali ju, zarobili u kovčeg pa ju htjeli prodavati za seks

Britansku manekenku su drogirali, ugurali u torbu, odvezli na selo i držali na aukciji kao seksualnu robinju. Kriminalna grupa s Dark Weba pustila ju je kad su saznali da je majka 2-godišnjeg djeteta

VIDEO

Kriminalna grupa poznata kao Crna Smrt početkom srpnja namamila je britansku manekenku Chloe Ayling (20) u napuštenu trgovinu u Milanu dogovorivši s njom snimanje. No umjesto poslovne suradnje drogirali su je i odvezli na 200 kilometara udaljenu farmu kod Torina.

- Čovjek s crnim rukavicama mi je prišao s leđa i stavio jednu ruku na moj vrat, a drugu na usta. Zatim je drugi čovjek, također u crnini, prišao i udario mi injekciju u desnu ruku. Izgubila sam svijest. Kada sam se probudila bila sam u automobilu svezanih ruku i nogu te s vrpcom preko usta. U torbi u kojoj sam se nalazila bila je mala rupa kroz koju sam mogla udisati zrak.

Držali su je tamo šest dana te su je na Dark webu namjeravali prodati. Pustili su je kada su saznali da je majka dvogodišnjeg dječaka.

Milanska policija uhitila je Poljaka Lukasza Herbu (30) pod sumnjom da je djevojku pokušao prodati na internetu za 300.000 eura. Prilikom uhićenja kod Poljaka su pronašli listu na kojoj se nude seksualne usluge žena koje prodaju na aukciji, piše Daily Mail.

- Djevojke se mogu prevoziti globalno, imamo za to suradnike, naravno, uz prikladnu cijenu... Dostava u EU je besplatna, može uzeti vremena ovisno o lokaciji - piše među navedenim uvjetima.

Za pojedinu djevojke navodno su prilagali njihove fotografije na kojima se vide gole i svezane, a uz to su popisivali i njihove glavne karakteristike.

- Rođena u Velikoj Britaniji. Oteta u Italiji. Držana u Njemačkoj. 19 godina. Manekenka početnica. Početna cijena je 300.000 dolara. Aukcija počinje 16.7.2017. - pisalo je među pronađenim dokumentima vezanim uz otmicu Chloe Ayling, objavila je milanska policija.

20-godišnja manekenka vratila se u Britaniju, a policija je nastavila istraživati online kriminalnu grupu. Ustanovili su tijekom istrage da su je otmičari pustili zato što je majka. To su joj i napisali u pismu nakon što su je pustili. Kazali su joj kako se to protivi njihovim pravilima te da su pogriješili.

- Surađujemo s partnerima diljem svijeta u nastojanju da Dark web učinimo manje atraktivnim mjestom za kriminalne operacije - kazali su pritom iz milanske policije, a pojedine stranice i operacije nisu željeli komentirati.

Više od stotinu milijuna internetskih stranica danas se nalaze skrivene od interneta i pretraživača kao što su Google i Yahoo. Taj dio interneta naziva se Dark web. On jamči anonimnost te za pregled takvih stranica potrebni su posebni pretraživači, kao što je Tor, te točan naziv stranice. Na Dark webu trguje se oružjem i drogom, pedofili dijele fotografije djece, prodaju se ljudi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu