Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Držali su se za ruke: Donald i Melania skupa došli na summit

Trump, koji u Bruxellesu započeo europsku turneju koja uključuje dvodnevno sudjelovanje na summitu NATO-a, posjet Britaniji i susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju...

NATO Alliance Summit in Brussels
Foto: KEVIN LAMARQUE
2 komentara

Donald Trump je u pratnji svoje Melanie stigao je u srijedu na NATO summit u Bruxellesu. Prva dama i suprug držali su se za ruke dok su hodali prema mjestu sastanka. Melania nije jedina prva dama na summitu jer tamo su stigle i supruga francuskog predsjednika Brigitte Macron, Erdoganova Emine Erdogan, Cerarova partnerica Mojca Stropnik. 

Trump, koji u Bruxellesu započeo europsku turneju koja uključuje dvodnevno sudjelovanje na summitu NATO-a, posjet Britaniji i susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju, uporno poziva europske saveznike da povećaju svoje izdatke za obranu.

Zemlje članice NATO-a dogovorile su da će izdvajati 2 posto BDP-a za obranu, što je cilj koji će ove godine vjerojatno dostići njih samo osam. Uz SAD, to su Velika Britanija, Grčka, Latvija, Estonija, Poljska, Litva i Rumunjska.

"Pripreme za odlazak u Europu. Prvi sastanak - NATO. SAD izdvaja mnogo puta više od bilo koje druge države da bi ih štitio. Nije pošteno prema američkim poreznim obveznicima",  napisao je Trump na Twitteru. 

"Zemlje NATO-a moraju platiti VIŠE, SAD mora platiti MANJE. Vrlo nepošteno!", kasnije je dodao Trump.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message