Obavijesti

News

Komentari 12

Država ipak zapošljava, a Vlada će otvoriti novi ured

Država ipak zapošljava, a Vlada će otvoriti novi ured
3

Ministri su podržali osnivanje još jednog vladinog ureda za središnju javnu nabavu. Još se ne zna koliko će biti radnika. Čelnika će birati natječajem

VIDEO

Agencija za zaštitu okoliša, koju je osnovala Vlada, raspisala je natječaj za popunjavanje pet radnih mjesta, unatoč odluci Vlade iz srpnja ove godine da nema novih zapošljavanja u državnoj upravi. U Agenciji objašnjavaju kako traže tri zamjene za porodiljni i dvije zamjene za ljude koji su dali otkaz.
- To znači da će broj naših zaposlenika ostati isti - rekli su nam u Agenciji. U Vladi i Ministarstvu zaštite okoliša rekli su kako se zabrana ne odnosi na zapošljavanje službenika neophodnih za izvršavanje obveza prema Europskoj uniji, a ljudi koje traži Agencija radit će na pristupanju EU. Pravdajući se štednjom, ministri su u četvrtak na Vladinoj sjednici podržali i osnivanje još jednog Vladina ureda, i to za središnju javnu nabavu. Koliko će novi ured imati zaposlenih, nije rečeno, ali će biti povučeni iz državne uprave. Riječ je o ljudima koji su i do sada radili na poslovima javne nabave.
- Objedinjujemo javne nabave svih korisnika državnog proračuna te ćemo uštedjeti 350 milijuna kuna na godinu - rekla je Kosor.
Čelnik tog ureda birat će se na natječaju, a premijerka Jadranka Kosor rekla je kako se time šalje jasna poruka “u suzbijanju čak i pomisli na bilo kakav oblik korupcije”. Prije samo mjesec dana i nekadašnje Polančecovo ministarstvo, Ministarstvo gospodarstva, raspisalo je natječaj za sedam radnih mjesta. Tada je Kosor obranila Polančeca rekavši da on nije znao za natječaj. Poništen je upravo na njezin zahtjev.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...