Obavijesti

News

Komentari 47

Država štiti nasilje: Jedva preživio, a nitko nije kriv!

Država štiti nasilje: Jedva preživio, a nitko nije kriv!
5

Zagreb: Nasilnik je priznao da je udario Stjepana U. (17) koji je jedva preživio. Sve su još potvrdili i svjedoci. Na kraju mu se neće suditi. Slobodan je

VIDEO

Sudski vještak utvrdio je kako ozljede Stjepana Urbančića (17) nisu mogle nastati zbog udarca tenisice u glavu, nego su nastale zbog udarca glave o pod. Stjepana je policija u veljači pronašla kraj Vukovarske ulice u Zagrebu u nesvijesti. Liječnici su utvrdili kako ima krvarenja u mozgu. Bio je u komi. Jedva je preživio. Dok se on borio za život, policija je otkrila što se dogodilo. Stjepan je bio na proslavi rođendana, na koju je upao Dražen V. (19). On se tamo tukao s drugim mladićem, a usput je udario i Stjepana nogom u glavu. To je i priznao policajcima, a sve su posvjedočili i očevici. No sedam mjeseci poslije, 1. rujna, istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Mirjana Matijanec potpisala je rješenje kojim se obustavlja istraga protiv Dražena V. zbog nanošenja tjelesnih ozljeda opasnih po život. U rješenju, koje je poslala Stjepanovoj obitelji, napisala je i da oni, kao oštećeni, mogu podnijeti zahtjev da se istraga dopuni ili sami podnijeti optužnicu.
- Pa oni imaju priznanje i svjedoke. Zar im to nije dovoljno da podignu optužnicu? Što im više treba? Je l’ Stjepan trebao umrijeti, pa da netko bude kriv? On se i ovako dovoljno namučio. Više od mjesec dana ležao je priključen na aparate u Klaićevoj bolnici. Dva i pol mjeseca je bio u toplicama na terapiji, a i danas još ide na terapiju - ogorčen je Stjepanov očuh Željko Križ. Dodaje da neće odustati.
- Ja samo tražim pravdu. Odmah me je odvjetnik upozorio na to da će privatni progon biti skup, ali ja ću prositi ako treba, ali neću stati dok ne dobijem pravdu - kaže Križ. Njegov odvjetnik najavio je da će tražiti da se istraga dopuni. U Državnom odvjetništvu su nam rekli da nemaju veze s obustavom istrage jer je to odlučila istražna sutkinja. Iz Ministarstva pravosuđa su rekli kako ne žele komentirati sudske odluke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)