Obavijesti

News

Duboki snijeg, terme, vrhunski spustovi, uživanje u skijanju

Duboki snijeg, terme, vrhunski spustovi, uživanje u skijanju
12

Beskonačno uživanje u skijanju, ledenjaci i gostoljubivost glavni su razlozi za savršen zimski odmor na jugu Austrije. Zimska sezona počinje već u listopadu i traje sve do svibnja, a i dulje.

Sunčana Koruška, na jugu Austrije, privlači zimi ljubitelje skijanja

Ovdje u koruškim Alpama blještavi ledenoplavi vrhovi i snijegom prekrivene netaknute doline stvaraju čudesnu kulisu savršenog zimskog raja. Od alpskih sportova, preko termi i wellnessa, pa sve do atraktivnih ponuda zimskih sportova – u Koruškoj gost ne mora dugo tragati za savršenim zimskim odmorom po svom ukusu. Individualni užitak je pritom na prvom mjestu, jer u Koruškoj možete osjetiti snijeg bilo kada, bilo gdje i koliko god Vi želite.

Bezbrižno krenuti na put

Heiligenblut ili Nassfeld, Bad Kleinkirchheim ili Mölltaler Gletscher – zimski gosti u Koruškoj na slatkim su mukama prilikom izbora najljepših alpskih regija sa sigurno zajamčenim snijegom i suncem. Ukupno 1028 kilometara alpskih spustova očekuje hrabre skijaše kao i ljubitelje skijanja. Sa skijaškom kartom Topskipass Kärnten-Osttirol Gold  skijanje je još zabavnije: karta vrijedi na 32 skijališta kao i za 283 žičare te Vas poziva na ludo skijanje. Kartu možete nabaviti u trajanju od dan i pol  pa do 14 dana. Cijena šestodnevne karte za odrasle iznosi 194 eura, za djecu do 14 godina od 99 eura pa nadalje. Više informacija pronaći ćete na www.topski.at. Zimska sezona počinje već u listopadu i traje sve do svibnja, a i dulje. Međutim, Koruška je pravi "Eldorado" za skijaše i nakon zime. Ledenjak Mölltaler Gletscher poziva Vas na alpske sportove tijekom cijele godine na visine od oko 3000 metara te je ujedno pravi raj za freeridere, kako za skijaše tako i za snowboardere. Ostale top atrakcije, kada je riječ o ponudi skijaških staza, primjerice su šest kilometara duga ravna staza, poznatija još kao "ski autocesta A1", na Katschbergu ili spust "Franz Klammer" u Bad Kleinkirchheimu. Ta staza nosi ime poznatog "sina regije" i ubraja se u najspektakularnije staze za spust u Svjetskom kupu. Natjecatelji posebno cijene regiju Lieser-Maltatal pa je upravo "Austria Skiteam“ odabrao skijalište Innerkrems kao svoj službeni kamp za treniranje i natjecanje.

Osim brze natjecateljske staze za profesionalce, skijalište Gerlitzen iznad jezera  Ossiacher See garantira potpuni skijaški užitak, prije svega za početnike i nastavljače - odlikovano je kategorijom kvalitete "Welcome Beginners“. Posebna usluga na stazama podrazumijeva i usluge ski servisa: primjerice, na skijalištu Nassfeld-Hermagor djelatnici ski servisa u roku od deset minuta pripremit će Vaše skije ili board za snijeg. 

Veselje na odmoru za velike i male

Mali ljubitelji skijanja također su dobrodošli u koruški zimski svijet. ADAC je uvrstio „Katschi’s Kinderwelt“ (Katschijev dječji svijet) na Katschbergu u top tri skijališta za djecu. Svi hoteli s četiri zvjezdice u regiji nude različite programe kada je riječ o  čuvanju i animaciji djece te vlastiti spa prostor za djecu. Regija Lieser-Maltatal na glasu je kao regija posebno prilagođena obiteljima, a upravo tu se nalazi jedino selo za djecu i bebe u Austriji.

Zimske vruće i hladne uživancije

Zimski odmor u Koruškoj podrazumijeva puno više od samih alpskih sportova: ljubiteljima skijaškog trčanja na raspolaganju je razgranata mreža pripremljenih staza za skijaško trčanje, kao npr. u idiličnom Lavanttalu. Sanjkaši pak na izbor imaju dobro pripremljene i djelomice osvijetljene padine za brzo sanjkanje u Heiligenblutu ili u Nacionalnom parku Nockbergen. Područje oko jezera Millstätter See nudi savršene mogućnosti za pješačke ture na krpljama i ski ture kroz netaknutu prirodu ili za sve popularnije zimsko kampiranje.
Što bi bio zimski odmor bez opuštajuće tople kupke? Zdrava termalna voda regenerira mišiće i zglobove te Vas priprema za idući dan na snijegu. U mjestu Bad Kleinkirchheim skijaši mogu tako sa staze odskijati ravno u rimske terme "Thermal Römerbad" koje se nalaze u neposrednoj blizini početne stanice žičare. Također, i terme u Bad Bleibergu privlače goste željne odmora kao i aktivne sportaše svojim blagotvornim kupeljima u hladno doba godine.

Detaljnije informacije i narudžba besplatnog kataloga na adresi:
Kärnten Information, Casinoplatz 1, A-9220 Velden, Austria

tel. +43(0)463/3000, fax: +43(0)4274/52100-50, e-mail: info@kaernten.at, internet: www.koruska.com

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu