Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
3 komentara

Dubrovački policajci spasili su 36 migranata u Egejskom moru

Tijekom nadzora morske granice EU s Turskom, četiri dubrovačka pomorska policajca spasoili su 36 migranata iz gumenjaka s kojeg se čulo zapomaganje. Migranti su bili u jako lošem zdravstvenom stanju

Foto: Reuters
3 komentara

Tijekom nadzora morske granice Europske unije s Turskom u sklopu Frontexove misije 'Posejdon' četiri su dubrovačka pomorska policajca u ponedjeljak, u Egejskom moru spasila 36 migranata s gumenjaka koji je ostao bez goriva, objavila je u petak dubrovačka policija.

Gumenjak s migrantima uočen je na području od delte rijeke Evros (Marica) do mjesta Makri. S gumenjaka se čulo zapomaganje, a policajci su odmah pritekli u pomoć.

Zagreb: Ranko Ostojić komentirao večerašnju utakmicu i sigurnosne mjere SABORSKI ODBOR Donijeli odluku o nadzoru nad policijom u radu s migrantima

- U gumenjaku su zatekli 36 stranih državljana, od kojih petero djece, 11 žena i 20 muškaraca. Bili su u lošem zdravstvenom stanju, pothlađeni, dehidrirani, a neki od njih i bez svijesti. Gumenjak je ostao bez goriva, a temperatura mora u trenutku zaticanja bila je samo 2 stupnja Celzija te je zaista upitno što bi se s njima dogodilo da nisu bili spašeni - naveli su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

KOD BELOG MANASTIRA Migranti su se skoro utopili u Dunavu, spasila ih je policija

Osobe su prekrcane u policijsko plovilo gdje su im policijski službenici dali vodu i tople napitke te ih utoplili termo folijama, nakon čega su prevezeni u luku Alexandropolis. Tamo ih je dočekala i zbrinula hitna medicinska pomoć.

- Od 36 migranata njih pet je hospitalizirano, dok su ostali, nakon ukazane liječničke pomoći, zbrinuti u prihvatnom centru gdje slijedi daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu - istaknuli su iz dubrovačke policije.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message