Obavijesti

News

Komentari 138

Stiglo osvježenje: Kiša i olujni naleti vjetra 'ohladili' Hrvatsku

Stiglo osvježenje: Kiša i olujni naleti vjetra 'ohladili' Hrvatsku
82

Rijeku je zahvatila jaka kiša s grmljavinom, a temperatura zraka se s 27 stupnjeva u 12 sati, sat vremena kasnije spustila na 19. Oko Poreča su se pojavile i pijavice

VIDEO

U Hrvatsku je stiglo znatno zahlađenje. Jače naoblačenje s kišom i jakim vjetrom stiglo je na sjeverni Jadran, a ponegdje se, primjerice oko Poreča, doznajemo, formiraju i pijavice, javlja HRT.  Rijeku je zahvatila jaka kiša s grmljavinom, a temperatura zraka se s 27 stupnjeva u 12 sati, sat vremena kasnije spustila na 19. U Puli je izmjereno 20, Pazinu 19, a u Čabru svega 15 stupnjeva Celzijevih. 

- Ponegdje je moguće lokalno nevrijeme uz izraženije pljuskove i obilniju kišu praćenu prolazno jakim i olujnim vjetrom pa i tučom. Poslijepodne u unutrašnjosti jaki i olujni udari sjeverca, a na sjevernom Jadranu navečer olujni i orkanski udari bure - piše na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Olujno jugo zadarsku rivu pretvorilo u jezero

Olujno jugo koje puše na zadarskom području stvara valove visoke i do nekoliko metara pa se zadarska riva u tren oka pretvorila u jezero. Kako u Zadru još nije pala kiša, u zraku je pristojnih 30 stupnjeva pa su neki unatoč podivljalom moru potražili rashlađenje skokom s rive.  

- Uživam u ovome. Bilo je fantastično, iako sam se u jednom trenutku zapitao kako izići vani. Ali uspio sam - rekao nam je hrabri Zadranin Ivan Dilber nakon izlaska iz mora 

Nekoliko manjih požara u Istri zbog udara groma  

Kiša u Istri nije donijela veće  probleme, ali je zbog udara groma zabilježeno nekoliko manjih požara na Učki, u selu Šverki na Umaštini gdje su se zapalile bale sijena i u  Rogovićima na Poreštini gdje je grom udario u stablo

U Krapini vjetar slomio drvo  

Nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom zahvatilo je i Krapinu. Oko 13.50 sati vjetar je slomio drvo u perivoju OŠ 'Ljudevit Gaj' na trgu Stjepana Radića. Drvo je palo na prometnicu pa su morali intervenirati vatrogasci JVP Krapina. Na sreću, nema ozlijeđenih ni materijalne štete. U vrijeme dok su vatrogasci uklanjali drvo, promet je na tom dijelu regulirala policija.

Nevrijeme će zaobići srednji i južni Jadran

Kiša će osvježiti i ostatak Hrvatske. Prvo najzapadnije krajeve - Istru, Gorski kotar, Hrvatsko primorje. U tim krajevima može biti i izraženijeg nevremena praćenog olujnim vjetrom.  Takvo će se vrijeme širiti na istok - na središnje krajeve i Liku, a do kraja dana i na Slavoniju i Baranju. Nevrijeme bi trebalo zaobići južne krajeve - srednji i južni Jadran.  

U Istri i Primorju mjestimice može pasti i više od 30 litara kiše po četvornome metru. Temperature će na zapadu popodne biti od 15 do 20 °C. Puhat će jak sjeverac, a na Jadranu navečer bura, ponegdje s orkanskim udarima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)