Obavijesti

News

Komentari 33

Dužnici se udružili na webu: Idemo na sud i ne bojimo se!

Dužnici se udružili na webu: Idemo na sud i ne bojimo se!
1

Ivica Bekavac (45) iz Ogulina, unatoč rizicima, krenuo je u privatnu borbu. Otvorio je internet-stranicu “Tužimo banke, krenimo!” i pozvao dužnike da mu se pridruže

VIDEO

U rukama imaju pravomoćnu presudu u slučaju Franak, no većina dužnika oklijeva s pokretanjem privatnih tužbi. Boje se kako će proći presuda na Vrhovnom sudu.

Ivica Bekavac (45) iz Ogulina, unatoč rizicima, krenuo je u privatnu borbu. Otvorio je internet-stranicu “Tužimo banke, krenimo!” i pozvao dužnike da mu se pridruže u zajedničkoj tužbi. Troškovi angažiranja sudskog vještaka i odvjetnika tako će im se smanjiti.

- Odgovor RBA na prijedlog nagodbe me je razljutio: ‘Obavještavamo Vas da smo postupili po propisima držeći se načela savjesnosti i poštenja. Uvjereni smo da nismo ništa stekli nezakonito, a kamatna stopa je već usklađena zakonom’. Morao sam napraviti nešto za svoju obitelj. A bolje je kad nas je više - kaže Bekavac

U posljednjih 10 dana, otkad postoji stranica, za savjete mu se javljaju ljudi iz cijele Hrvatske, a njih nekoliko mu se i pridružilo u tužbi.

- Dužnici se boje, pesimistični su. A ne bi trebalo tako biti. Mi smo oštećeni, to je naš novac. Oni su se njime poslužili i pretjerali su - kaže Bekavac.

Ružica Jurak (40) iz Varaždina kredit za auto PBZ-u otplatila je 2012. godine.

- Krvnički sam radila za njega. Odrekla se svega, životarila, dok su oni živjeli u obilju - kaže. Peri Dujmoviću (51) s Hvara rata kredita je porasla s početnih 2300 kuna na čak 3700 kuna.

- Želim da mi PBZ vrati novac od manipulacije kamatama - govori Pero.

Supružnici Zvonko (54) i Ljiljana (56) Kopčić iz Čepina su ogorčeni.

- Prema kreditu, čini se da živimo u Banskim dvorima - govore. Pridružili su se Damir (37) i Katarina (33) Labaš iz Zadra. Otplaćuju kredit za stan u Zabi i otplatili su kredit za auto u Hypo banci.

- Problem se može riješiti, pogledajte Mađarsku i Srbiju - kaže Damir.

Preplatio sam 14.500 kuna

Prema izračunu financijskog vještaka, banka bi Bekavcu za njegov kredit (78.000 CHF) trebala vratiti oko 14.500 kuna preplaćenih kamata. Ivica će s tim izračunom još jednom pokušati sklopiti nagodbu s bankom. Za izračun, kako navodi na stranici, svaki dužnik mora izdvojiti 600 kuna.

Prvo što savjetuje jest da dužnici zatraže u svojim bankama Knjigovodstveni plan (tamo su sve plaćene rate) na temelju kojeg je moguće doći do izračuna. Vrlo bitno je i da svi imaju obavijesti od banaka o povećanju kamatnih stopa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb